Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj-Napoca: Vernisajul Expoziţiei de Pictură TEODOR BOTIȘ

25 iulie @ 09:30 EET

image description

Vernisajul Expoziţiei de Pictură TEODOR BOTIȘ

Fundaţia Fildas Art, în calitate de organizator, Farmaciile Catena, prin Programul Catena pentru Artă, în calitate de sponsor al evenimentului, și Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Cluj, vă invită joi, 22 mai 2014, orele 18:00, la vernisajul Expoziţiei de pictură, precum și la lansarea impresionantului Album Teodor Botiș, editat prin Programul Catena pentru Artă la Editura Alicat. În paginile lui vom regăsi lucrări din creația artistică a maestrului Teodor Botiș, menționări critice datorate unor exegeți de marcă și fotografii care au imortalizat evenimente importante, multe amintiri și prietenii de-o viață.

Invitatie-Galeria-SENSO---Teodor-Botis_13-V-2014

Vernisajul expoziției și lansarea albumului vor avea loc la Galeria SENSO (parter şi etaj) – Bd. Unirii nr.15, sector 5.

”Îl știm pe Teodor Botiș și îi admirăm factura, arta inconfundabilă, după cum îi așteptăm mereu noile capturi de visuri și esențializări, cu același interes. Pictura lui, ca o pasăre care se postează în pomul lumii și cântă. În același timp însumare și proiecție. La el concură deopotrivă doi factori: ideea (deliberările) și afectivul, un lanț de stări emotive.” (Aurel Rău)

”Materialitatea culorii, palpabilitatea ei, discreta ei atingere de vizualitatea spectatorului creează o cordialitate pe care nu o puteam defini prin noțiune, ci numai prin interacțiunea dintre punctul de emisie format din planul tabloului și punctul de recepție al contemplării implicate în actul estetic.” (Nichita Stănescu)

”Pornind de la esența lucrurilor, artistul ajunge la seducția culorilor cristaline ingenios orchestrate. Pictura lui devine astfel o artă a metaforelor și a poeziei. În exaltarea sa de constructor, realitatea este concepută în semne topografice, ca o hartă, fiindcă analiza îl conduce pe artist la semne cvasiabstracte.” (Mircea Deac)

Ne-am bucura și ne-ar onora deopotrivă să fiţi alături de noi la această manifestare joi, 22 mai 2014, orele 18:00.

Cuvântul de deschidere al expoziţiei va fi susţinut de criticii de artă Virgil Mocanu și Mircea Deac.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 22 mai – 30 iunie 2014 şi va fi deschisă de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00.

Vă invităm să vizionaţi imagini din expoziţiile noastre anterioare accesând link-ul:

http://www.sensotv.ro/arte/categorie-arte-vizuale

Pentru informații suplimentare:

Teodora Marin

Coordonator Comunicare

Tel. 0744318725

e-mail: teodora.marin@galeriasenso.ro

Details

Date:
25 iulie, 2024
Time:
09:30 EET
Event Category:
Event Tags:
, ,