Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj-Napoca: vernisajul expoziţiei „Tineri arhitecţi din Germania”

14 March, 2012 - 8 April, 2012

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită să luaţi parte miercuri, 14 martie, 2012, ora 18, la vernisajul expoziţiei „Tineri arhitecţi din Germania”, deschisă publicului în perioada 14 martie – 8 aprilie 2012.

Expoziţia complexă şi de mari dimensiuni, cu o prezentare scenografică spectaculoasă, prezintă paisprezece proiecte ale arhitecţilor din Germania, care au fost concepute începând cu 2004, în mare parte, în străinătate.

Exemplele alese din arhitectură, design interior, arhitectură din spaţiul urban şi peisagistică prezintă competenţele unei generaţii de tineri arhitecţi. Ele exprimă modul tinerilor arhitecţi de a lucra într-un mediu nou și străin cu elemente de arhitectură deja existente, pe care le refolosesc şi le modifică pentru a crea ceva nou. Contrar interesului global al mass–mediei faţă de spectaculos şi de cultul starurilor, această expoziţie prezintă proiecte arhitectonice inovative, care nu au nevoie de efecte speciale pentru a-şi expune pragmatismul şi care se potrivesc perfect locului pentru care au fost create. O parte a expoziţiei este proiectul Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, care a fost dezvoltat de firma de arhitectură româno-germană Planwerk. Dat fiind faptul că expoziţia prezintă Clujul ca exemplu de oraş modern, aceasta capătă şi mai multă relevanţă pentru Cluj.

În toamna anului 2011 expoziţia „Tineri arhitecţi din Germania” a fost prezentată la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti.

Expoziția este organizată de către Centrul Cultural German în colaborare cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca în cadrul seriei de evenimente “Posibilitățile unui oraș” în perioada 10-15 martie 2012.

La vernisaj va fi prezent Consulul General al Germaniei la Sibiu, d-l Thomas Gerlach.

Parteneri media: Radio Cluj, TVR Cluj, Zile şi Nopţi, Gazeta de Cluj, Tele Europa Nova, F ăclia, Szabadság, Krónika, Art Act Magazine, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, Ce facem diseară?, Radio Renaşterea, Observator cultural, Welcome2cluj.

Călin Stegerean

Director

Details

Start:
14 March, 2012
End:
8 April, 2012
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Venue

Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, Cluj 400098 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.