Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cluj-Napoca: ZIUA CULTURII MAGHIARE ÎN ANUL 2023 LA MUZEUL ETNOGRAFIC AL TRANSILVANIEI

19 ianuarie - 12 februarie

ZIUA CULTURII MAGHIARE ÎN ANUL 2023
LA MUZEUL ETNOGRAFIC AL TRANSILVANIEI
Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Fundația Casa Tradițiilor Ardelenești, vă invită joi, 19 ianuarie 2023, ora 17.00, la vernisajul expoziției „Nuanțe ale naturii”, organizată cu ocazia Zilei Culturii Maghiare 2023.
Expoziția „Nuanțe ale naturii” a fost realizată inițial de către Asociația „Iharos” din Ungaria, în primăvara anului 2022, în cadrul seriei de evenimente „Meșteșuguri vechi și rare”.
Expozanții, împletitoarea din nuiele Ilona Kozama (artist popular) și țesătoarea, vopsitoarea cu plante tincturiale Etelka Páll, au o experiență de peste douăzeci de ani în meșteșugurile practicate. Piesele realizate în urma unor experimente persistente și cu multă migală aduc în lumina reflectoarelor frumusețea și posibilitățile de utilizare a elementelor din natură. Decorul coșurilor împletite este realizat prin utilizarea unor nuiele de diverse soiuri și culori. În cazul țesăturilor de lână recunoaștem aceleași nuanțe ale naturii, dar în cazul lor culorile sunt obținute prin intermediul vopsirii lânii cu culori obținute din natură.
După vernisarea expoziției, doritorii vor putea participa la un atelier care ne amintește de șezătorile de odinioară: Etelka Páll va împărtăși cu cei prezenți taina torsului din lână, utilizând lână vopsită cu plante tincturiale.
Expoziția poate fi vizitată în Galeria Cellarium a Muzeului Etnografic al Transilvaniei până în data de 12 februareie 2023, conform programului expozițional al instituției.

Detalii

Începe:
19 ianuarie
Se termină:
12 februarie
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/muzeul.etnografic.al.transilvaniei/photos/a.6045398685505671/6057481467630726

Organizator

Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Cluj-Napoca
Palatul Reduta, Str. Memorandumului nr. 21
Cluj-Napoca, Cluj 400114 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare