Loading Events
 
 

Expoziție dedicată momentului istoric 1821 și personalității lui Tudor Vladimirescu
Anul 1821 a rămas în sufletul și în mintea românilor prin ridicarea la luptă, cunoscută ca Revoluția sub conducerea lui Tudor Vladimirescu.
Pentru marcarea celor 200 de ani de la acest eveniment, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, împreună cu Casa Artelor Tradiționale „Nicolae Diaconu”, organizează în cadrul Muzeului Tradițiilor Codlene, o expoziție de pictură denumită „La trecutu-ți mare, mare viitor! ‘, titlu extras din celebra poezie a lui Mihai Eminescu, „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”.
Este vorba despre o expoziție internațională ce face parte dintr-un alt proiect gorjean denumit „Drumul lui Tudor”, care se regăsește în agenda marelui festival de arte vizuale GORJFEST 2021, aflat la cea de-a XXXII-a ediție.
Din expoziție fac parte picturi semnate de artiști din Republica Moldova, Israel și România, realizate cu scopul de a reda personalitatea lui Tudor Vladimirescu, așa cum aceasta a fost înțeleasă în cadrul mai multor comunități din țară și de peste hotare.
Vernisajul va avea loc marți 23.11.2021 de la ora ora 15:30, la etajul Muzeului Tradițiilor Codlene, din str. Lungă nr.113.
Perioada expoziției: 23.11.2021-10.12.2021
Intrarea este liberă și se va face cu respectarea tuturor prevederilor impuse de autorități pentru această perioadă.

Details

Start:
23 November
End:
10 December
Event Category:

Organizer

Muzeul Codlei-Muzeul Tradiţiilor Codlene şi al Administraţiei Publice Locale
View Organizer Website

Venue

Muzeul Codlei-Muzeul Tradiţiilor Codlene şi al Administraţiei Publice Locale
Strada Lungă nr. 113
Codlea, Brașov 505100 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *