Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău organizează vineri, 16 iulie 2021, conferinţa ştiinţifică: România în a doua coflagrație mondială.

16 July, 2021

📌CONFERINȚA ȘTIINȚIFICĂ ROMÂNIA ÎN A DOUA CONFLAGRAȚIE MONDIALĂ
📌Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău organizează vineri, 16 iulie 2021, ora 11,00, la sediul din str. 9 Mai nr. 7, conferinţa ştiinţifică: România în a doua coflagrație mondială. Prelegerea va fi susţinută de distinsul cercetător ieşean dr. Corneliu Ciucanu, de
la Centrul de Istorie și Civilizație Europeană – Filiala Iaşi a Academie Române.
🖊Conferenţiarul are o carieră ştiinţifică deosebită. Este una dintre personalităţile recunoscute în istoriografia românească pentru studiile și articolele de istorie modernă și contemporană.
Domeniile de cercetare ale domniei sale sunt: dreapta românească interbelică; politică și cultură în România interbelică; generație și elită în anii 30; regim electoral, cultură politică și comportament electoral (1866-1938); rezistența armată anticomunistă (1944-1964); securitatea și exilul românesc; naţionalism, etnicitate, minorităţi în spaţiul central est european.
📚Alături de studiile și articole publicate în diverse publicații științifice (inclusiv în anuarul Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”, este autor, coautor sau a îngrijit apariţia a 7 volume.
❗Manifestarea va avea loc cu respectarea cu respectarea condițiilor legale de distanțare fizică și purtarea măștii de protecție.

Details

Date:
16 July, 2021
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” – Bacău
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” – Bacău
Str. 9 Mai nr. 7
Bacău, Bacău 600037 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.