Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iași, în calitate de partener, vă invită la Classix Festival, un eveniment organizat de Asociația „Industrii Creative” și ”Showberry”, care se va desfășura la Iași, în perioada 26 februarie – 4 martie 2023.

26 februarie - 4 martie

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iași, în calitate de partener, vă invită la Classix Festival, un eveniment organizat de Asociația „Industrii Creative” și ”Showberry”, care se va desfășura la Iași, în perioada 26 februarie – 4 martie 2023.

Ajuns la cea de-a 4-a ediție, Classix este primul festival independent de muzică clasică care reunește în acest an la Iași, peste 90 de personalități internaționale ale muzicii clasice din 18 țări în cadrul a 8 concerte, 68 de masterclass-uri, paneluri și dezbateri, proiecții de film, vernisaje și multe alte activități conexe, cele mai multe dintre aceste având loc în clădiri emblematice ale orașului nostru.

La Palatul Culturii vor avea loc două concerte, după următorul program:

– 28 februarie 2023, ora 19.00, Palatul Culturii – sala „Henri Coandă”, concertul Romantic Rendez-Vous. Ansamblul Esbjerg și pianista Natacha Kudritskaya vor interpreta lucrări semnate Ludwig van Beethoven, Dohnányi Ernő și Johannes Brahms;

– 3 martie 2023, ora 19.00, Palatul Culturii, concertul ”The Past Presents the Future” susținut de harpista austriacă Sophie Steiner și „Moldo Duo” format din Ștefan Diaconu, la flaut, și Radu Rățoi, la acordeon.  Aceștia vor prezenta un recital mixt care va include lucrări de Astor Piazzolla, Paul Hindemith, Corri-Dussek, Salvatore Sciarrino, Anatoly Kusyakov, Henriette Renié.

Concertele vor fi difuzate live pe pagina de Facebook a Classix Festival, iar abonamentele la festival pot fi achiziționate online, accesând www.bilete.classixfestival.ro.

 

Asociația „Industrii Creative” este organizator al festivalurilor Rocanotherworld și Classix din Iași, având drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

 

”Showberry”, membru AROC (Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale), este un startup câștigător al programului Investește în oameni! Din 2015, dezvoltă proiecte culturale și creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice și evenimente tematice din regiunea de nord-est a României. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld iar din 2020 a Classix Festival, alături de Asociația Industrii Creative.

 

Manager Interimar,

Drd. Valentina Druțu

Şef Secție Relaţii Publice

Dr. Coralia Costaş

 

Detalii

Începe:
26 februarie
Se termină:
4 martie
Eveniment Category:

Organizator

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Complexul Muzeal Național „Moldova” – Iași
Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1
Iași, Iași 700028 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare