Loading Events

« All Events

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociaţia „Biserici Înlemnite”, organizează la Palatul Culturii, în perioada 12 – 26  noiembrie 2022, Expoziția „Biserici Înlemnite – o cartare fotografică”, semnată de arhitectul fotograf Ovidiu Micşa.

12 November - 26 November

Expoziţia „Biserici Înlemnite – o cartare fotografică”

semnată de Ovidiu Micşa

             Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociaţia „Biserici Înlemnite”, organizează la Palatul Culturii, în perioada 12 – 26  noiembrie 2022, Expoziția „Biserici Înlemnite – o cartare fotografică”, semnată de arhitectul fotograf Ovidiu Micşa. Proiectul a fost demarat în cursul anului 2021, sub coordonarea Asociaţiei „ARHAIC”, fiind finanţat prin Timbrul de arhitectură al Ordinului Arhitecţilor din România, cu sprijinul O.A.R. – Filiala Timiş, al Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism Timişoara şi al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Expoziţia își propune să exploreze în imagini o serie de biserici de lemn din toată ţara, remarcabile atât prin elemente de arhitectură, cât şi prin componenta artistică, și constituie un semnal de alarmă asupra stării de conservare a acestor edificii, clasate sau neclasate ca monumente istorice.

Demersul de itinerare a expoziţiei fotografice vine ca o finalitate a proiectului „Biserici Înlemnite – Inventarierea bisericilor de lemn din România – proiect pilot: bisericile de lemn din judeţul Iaşi”, desfășurat în perioada  iulie – decembrie 2022, sub egida Asociaţiei „Biserici Înlemnite”, finanţat prin Timbrul de arhitectură al Ordinului Arhitecţilor din România.

Evenimentul va reuni la Iaşi specialişti din domeniul patrimoniului construit, pentru a trasa concluziile acestui proiect, cu accent asupra problemelor întâmpinate pe teren referitoare la conservarea, restaurarea şi valorificarea acestor edificii de cult.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie 2022, de la ora 16.00, la Palatul Culturii, în Sala „I. D. Berindei” a Muzeului de Istorie a Moldovei. Expoziția va fi prezentată de arhitectul Vladimir Obradovici, de la Facultatea de Arhitectură a Universităţii „Politehnica” Timişoara.

 

Vă așteptăm cu drag!

 

 

Manager Interimar,

Drd. Valentina Druțu

Şef Secție Relaţii Publice,

Dr. Coralia Costaş

 

 

Details

Start:
12 November
End:
26 November
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Național “Moldova” – Iași
Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1
Iași, Iași 700028 Romania
+ Google Map
View Venue Website