Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Complexul Muzeal Național Neamț organizează în vineri, 17 martie 2023, o prezentare de carte și două conferințe inedite despre arnăuți, la Muzeul de Artă Piatra-Neamț

17 martie, 2023

Complexul Muzeal Național Neamț organizează în vineri, 17 martie 2023, o prezentare de carte și două conferințe inedite despre arnăuți, o categorie de mercenari de origine balcanică din epoca domniilor fanariote.

În ziua amintită, publicul vizitator este așteptat începând cu ora 16.00 la Muzeul de Artă Piatra-Neamț, pentru a asista la prezentarea volumului intitulat Arnăuții în Țările Române (secolele XVIII-XIX), ediția a doua revăzută și adăugită, apărut la Editura Mega din Cluj în vara anului 2022.

Claudiu-Ion Neagoe, conf. univ. dr. habilit. la Universitatea din Pitești, autorul volumului, vă va introduce în atmosfera extrem de agitată a „secolului fanariot” (1709-1821) prin intermediul unei conferințe cu titlul Mercenari balcanici în oștile Moldovei și Țării Românești, secolele XVIII-XIX: arnăuții. Publicul nemțean va afla o serie de amănunte interesante, puțin cunoscute, referitoare la această categorie de militari aflați în slujba domnilor fanarioți.

Detalii

Dată:
17 martie, 2023
Categorii Eveniment:
,
Site web:
https://www.facebook.com/events/445563717762227/?ref=newsfeed

Organizator

Complexul Muzeal Național Neamț

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Piatra-Neamț – Complexul Muzeal Județean Neamț
Piața Curtea Domnească, nr. 1
Piatra-Neamț, Neamț 610100 Romania
+ Hartă Google