Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și Asociația DAR Development vă invita la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi pentru a viziona expoziția ”Cantemireștii și Brâncoveanu– de la pergament la era digitală”

15 ianuarie - 31 ianuarie

Duminica, 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale 2023, Consiliul Județean Dâmbovița prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și Asociația DAR Development vă invita la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi pentru a viziona expoziția ”Cantemireștii și Brâncoveanu– de la pergament la era digitală”.
Aceasta a fost realizată în cadrul unui proiect cultural cofinanțat de Ministerul Culturii în cadrul programului dedicat Zilei Culturii Naționale și mai are ca parteneri pe lângă cei mai sus menționați Arhivele Naționale ale României și Primăria Comunei Potlogi și Muzeul de Istorie „George Păltănea” din Galați.
Asociația DAR Development își propune să marcheze astfel, două importante comemorări istorice referitoare la două personaje care au marcat târziul iluminism al principatelor extracarpatice, cei 300 de când eruditul domn al Moldovei, Dimitrie Cantemir trecea la Domnul și 335 de ani de la urcarea pe tron a lui Domnitorului Constantin Brâncoveanu.
Proiectul care se va desfășura între 15-31 ianuarie a.c. va include o expoziție realizată cu ajutorul noilor tehnologii, o instalație care să prezinte dinamic documente de arhivă, hărți, portrete ale Cantemireștilor și Brâncovenilor, într-un periplu cultural care va cuprinde în scurta perioadă a proiectului București, Galați Târgoviște si bineînțeles Potlogi.
Pe lângă itinerarea expoziției vom organiza două ateliere de patrimoniu menite să îi introducă pe elevi în universul ornamentației documentelor de cancelarie.

Detalii

Începe:
15 ianuarie
Se termină:
31 ianuarie
Eveniment Categories:
,
Site web:
https://www.facebook.com/darassociation/photos/a.446400455443467/5845261008890691/

Organizatori

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” – Târgoviște
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați
Asociația DAR DEVELOPMENT

Loc de desfășurare

Ansamblul brâncovenesc de la Potlogi – Complexul Național Muzeal “Curtea Domnească” – Târgoviște
Potlogi, Dâmbovița 137370 Romania + Hartă Google