Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

comuna Brebu, jud. Prahova: vernisajul expoziției temporare itinerante „Interferențe culturale româno-bulgare la Dunărea de Jos”

20 iunie @ 21:19 EEST

6960510_03

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova vă invită sâmbătă, 21 mai 2016, orele 14.00, la sediul secției sale Muzeul ”Casa Domnească” din comuna Brebu, județul Prahova, să participați la vernisajul expoziției temporare itinerante ”Interferențe culturale româno-bulgare la Dunărea de Jos”.

Vizitatorii vor fi uimiți de bogăția de culoare și somptuozitatea costumelor tradiționale și a podoabelor ceremoniale bulgărești. Exponatele datează din secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea și provin de la bulgarii stabiliți acum aproape două secole în Câmpia Română.

Evenimentul va fi susținut de un program artistic de muzică populară, prezentat de Ansamblul folcloric ”Datina” al Primăriei Băleni din județul Dâmbovița, Grupul folcloric ”Brebenelul” al Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” Brebu și Cercul de canto popular al Colegiului Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza din județul Prahova.

Muzeograf, Răzvan Radu

Muzeul ”Casa Domnească” Brebu

Details

Date:
20 iunie, 2024
Time:
21:19 EEST
Event Category:
Event Tags:
,