Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Conferința online „Arta pe înțelesul tuturor”, cu sculptorul Radu Tudor Panait

Seria conferințelor „Arta pe înțelesul tuturor” continuă online în ziua de miercuri, 25 august 2021.
Cea de-a patra conferință va fi transmisă pe 25 august 2021, la ora 12:00 și îl va avea ca invitat pe sculptorul Radu Tudor Panait.
Născut la 27 septembrie 1985 la București, este absolvent al Liceul de Arte « NICOLAE TONITZA » din București și al Universitatea Naţionale de Arte Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, secţia Sculptură (2004 – 2008). Studiile au fost urmate de un stagiu de pregătire la Academia de Arte din Carrara, Italia în perioada 2007-2008 și un masterat la Universitatea Naţionala de Arte Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, secţia Sculptură, cu o lucrare de disertație ce reprezintă o lume suprarealistă. „I MADE THIS REALITY “FATUM”” coordonată de Conf. Univ. Dr. Aurel Vlad și Conf. Univ. Dr. Adrian Pîrvu. Din anul 2019 este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici.
Discuția va fi moderată de către Felicia Raetzky și Cristina Ioniță, muzeografi în cadrul Colecției Cornel Medrea și a Pinacotecii Muzeului Municipiului București.
Secția Artă a Muzeului Municipiului București a demarat încă din anul 2019 un program menit să promoveze patrimoniul artistic al muzeelor cu acest specific, aflate în administrarea MMB, dar dorește să aducă în atenția publicului și o serie importantă de artiști contemporani.
Din luna mai 2021, conferințele „Arta pe înțelesul tuturor” au revenit într-un format online.
Conferințele și prezentările vor avea loc online, fiind înregistrate la Palatul Suțu sau în atelierul artistului invitat, și vor fi postate aici, pe pagina de Facebook a Pinacotecii MMB, dar și pe canalul de Youtube al Muzeului Municipiului București.
O dată pe lună, specialiștii Secției Artă vor prezenta diverse picturi sau sculpturi de pe simezele expoziției tematice “De la anatomia artistică la opera finită” (expoziție deschisă la Palatul Suțu până pe 29 august 2021), prin scurte prelegeri, susținute și alături de invitați surpriză, artiști prezentați chiar în atelierele lor. Se vor evidenția diferite lucrări, importanța acestora în cadrul operei artiștilor contemporani prezentați, dar și în ce curent artistic se încadrează.
Discuțiile se vor axa și pe mijloacele de exprimare plastică prin care comunică artistul, prin care transmite mesajele sale profunde, dar intens documentate, exprimate prin culoare şi formă, tuşe cromatice şi jocuri de planuri.
* Clipul care va fi postat în acest eveniment este înregistrat, nu transmis în direct. Vă încurajăm să puneți întrebări în comentarii pentru cei care prezintă. Toate materialele se supun legii drepturilor de autor

Details

Date:
25 August, 2021
Event Categories:
,
https://www.facebook.com/events/928500687730883/

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *