Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Constanţa: Expoziţia „100 Drawings by Vincent van Gogh”

22 noiembrie, 2017 - 13 ianuarie, 2018

Muzeul de Artă din Constanţa găzduieşte, sâmbătă, de la ora 15, o expoziţie inedită. Evenimentul este organizat de JCI Constanţa, iar expoziţia. intitulată „100 Drawings by Vincent van Gogh”. va fi deschisă de senatorul JCI, Thomas Emmerling.

Thomas Emmerling a fost Președinte Naţional JCI Germania în anul 2003 şi este actual Senator JCI. Iubitor de artă şi frumos, Emmerling are în colecţia personală 100 de desene Vincent van Gogh. Cele 100 dintre desenele lui Vincent sunt heliogravuri tipărite după Vincent van Gogh (publicate în 10 volume), cuprinse în colecția industriașului olandez Hydde Nieland din Dordrecht. Aceste lucrări au fost publicate la tipografia olandeză Versluys en Scherjon din Utrecht şi achiziționate pentru prima oară în timpul unei expoziții de la Haga, în 1892. Portofoliul a fost publicat cu ocazia inaugurării Muzeului din Dordrecht din Olanda, în 1905.

Portofoliul original tipărit la Versluys en Scherjon, primul publicat, este prezentat în expoziția de față. Este prima colecție de heliogravuri după desenele lui Vincent van Gogh. Expoziţia va fi prezentă în cadrul Muzeului de Artă Constanţa până în data de 13 Ianuarie 2018.

Prezentarea expoziției va fi urmată de un training susţinut de Senatorul JCI Thomas Emmerling, intitulat „Art as a business”.

Evenimentul este conceput pentru membii JCI WorldWide şi persoanelor non-membre invitate de organizaţia locală JCI Constanţa. Acesta nu este un eveniment deschis publicului constănțean.

Details

Start:
22 noiembrie, 2017
End:
13 ianuarie, 2018
Event Category:

Organizer

Muzeul de Artă Populară Constanța
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă Populară Constanța
B-dul Tomis nr. 32
Constanța, Constanța 900742 Romania
+ Google Map
View Venue Website