Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Constanţa: expoziţia internaţională de fotografie „De o parte şi de cealaltă – Percepţii ale unei călătorii de o săptămână în Israel şi Palestina”

11 aprilie, 2011 - 17 aprilie, 2011

La Muzeul de Istorie Naţională şi Arhelogie Constanţa,

popas al expoziţiei internaţionale de fotografie

„De o parte şi de cealaltă – Percepţii ale unei călătorii de o săptămână în Israel şi Palestina”

În perioada 11- 17 aprilie 2011, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa va găzdui expoziţia de fotografie „De o parte şi de cealaltă – Percepţii ale unei călătorii de o săptămână în Israel şi Palestina”. Vernisarea va avea loc luni, 11 aprilie 2011, ora 13oo, în Aula „Adrian Rădulescu” a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa..

Expoziţia este organizată de Fundaţia Anna Lindh, Asociaţia Multiculti – Culturas do Mediterrâneo, Coordonatoarea reţelei Anna Lindh din Portugalia şi se desfăşoară sub patronajul Asociaţiei Române pentru Studii Baltice şi Nordice.

Acest proiect de artă vizuală – care prezintă 27 de fotografii înregistrate de persoane din Portugalia, Franţa, Grecia şi Polonia – a fost realizat ca urmare a vizitei unei delegaţii internaţionale a Fundaţiei Anna Lindh, care a participat la acţiuni culturale în Israel şi Palestina, în septembrie 2009, în cadrul iniţiativei Restore Trust, Rebuild Bridges. Proiectul reprezintă un răspuns la războiul din Gaza din iarna anului 2008 şi începutul anului 2009 şi la deteriorarea relaţiilor interumane dintre palestinieni şi israelieni.

Imaginile expuse prezintă percepţiile unor persoane diferite, provenite din locuri diferite, care au petrecut o săptămână scurtă, dar intensă, călătorind de la Jaffa la Hebron, prin Betleem, Ierusalim şi Ramalah. Mai mult decât oglindirea unor noţiuni duale, expoziţia încearcă să-i încurajeze pe oameni să reflecte asupra vieţii cotidiene dintr-o zonă geografică plină de imagini ce prezintă, adeseori, confruntări şi violenţă. Atât prin valoarea sa de „generatoare de întrebări”, cât şi prin cea documentară, expoziţia poate fi privită şi ca un mod de a reflecta asupra felului în care oamenii privesc aceleaşi lucruri în mod diferit.

Expoziţia a fost prezentată la Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) în timpul Forumului Anna Lindh- din martie 2010- şi la Parlamentul European de la Bruxelles, în decembrie 2010. În România, aceasta a poposit şi la Complexul Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte. În continuare, expoziţia va fi vernisată la Tampere (Finlanda), Riga (Letonia) şi Kedainiai (Lituania).

Coordonator: Ana Gandum (MultiCulti- Culturas do Mediterrâneo, Portugalia)

Fotografii de: Ana Gandum (Portugalia), Corinne Grassi (Franţa), Katarzyna Szustow (Polonia), Stefanos Vallianatos (Grecia)

Producţie: Ana Gandum, Conceição Amaral, Francisco Veiga (MultiCulti – Culturas do Mediterrâneo, Portugalia)

Detalii

Începe:
11 aprilie, 2011
Se termină:
17 aprilie, 2011
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, ,

Organizator

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Piața Ovidiu, 12
Constanța, Constanța 900745 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare