Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Constanța: Conferinţa de presă, lansare website “360 O incursiune virtuală in patrimoniul cultural naţional”

9 November, 2012

Invitaţie

Lansare website in cadrul unei Conferinţe de presă – a proiectului

360 O incursiune virtuală in patrimoniul cultural naţional

http://360.inp.org.ro

Institutul Naţional al Patrimoniului, împreună cu Muzeul Naţional de Istorie Naţională şi Arheologie, Constanţa, vă invită să participaţi la lansarea Website-ul proiectului 360 O incursiune virtuală in patrimoniul cultural naţional- http://360.inp.org.ro

în cadrul acestui eveniment, organizat la sediul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, în data de 9 noiembrie 2012 , ora 13, vor fi invitaţi să participe specialişti din domeniul cultural care au contribuit la realizarea proiectului, precum si specialiştii muzeelor incluse pe site.

Rezultatele proiectului cultural

Website interactiv, continând: 20 de ilustraţii video, 20 de tur-uri virtuale, fiecare conţinând mai multe panorame 360 grade, 20 de panorame 360 grade postate pe website-ul Google Earth.

Autorităţile locale pe teritoriul cărora se află monumente istorice prezentate pe website vor avea de asemenea câte un link. Proiectul propune, prin utilizarea unor mijloace de informare virtuale interactive, cu un impact puternic asupra utilizatorilor de internet, adoptarea unor metode moderne de punere in valoare a patrimoniului national, reprezentat de 20 de monumente istorice, selectate de către specialiştii din domeniul protejării patrimoniului cultural ca fiind semnificative. Printre cele mai importante monumente istorice selectate se numără cetatea Carsium, Histria, Capidava, Ansamblul Monumental Calea Eroilor din Târgu Jiu, Centrul Istoric Sibiu, Centrul Istoric Sighişoara, Mănăstirea Hurezi , etc.

Manager de proiect

Dr. Daniela MIHAI

Director Programe

Organizer

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Piața Ovidiu, 12
Constanța, Constanța 900745 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.