Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Constanța: SinCronic 2016 – practici colaborative în arta contemporană

3 decembrie @ 09:00 EET

14682087_895518333881398_3487151087717364738_o

SinCronic 2016 – practici colaborative în arta contemporană
Demers expozitiv performativ 21-23 octombrie 2016
Vernisaj: 21 octombrie, ora 18.00
Locație: CAZINOUL CONSTANȚA
Artiști: Gheorghe Fărcașiu, Georgiana Cozma, Lucian Țăran, Oana Florică, Liliana Marin, Elena Ilash, Iulian Vîrtopeanu, Simona
Antoniu, Vasile Filip, Iliya Yancov, Matei Dumitrescu
Multimedia: Goran Mihailov, Radu Tancău, Andrei Stoian, Marian-Mina Mihai, Radu Fulga
Curator: Igor Mocanu
Arhitect: Maria Duda
Graphic design: Eduard Constantin, Raluca Niculae
Această a doua etapă a proiectului SINCRONIC pune în scenă, în perioada 21-23 octombrie 2016, în incinta Cazinoului Constanța, în formula unei instalații multimediale, rezultatele laboratorului de lucru în fabrică, la care publicul este provocat să participe.
Artistul se pune în scenă, performându-și propriul rol de artist-autor al lucrării din fața publicului, mediind astfel un al doilea strat al practicii colaborative, de data aceasta cu vizitatorul. Artistul ca autor și publicul în calitate de co-autor contribuie astfel la crearea unui nou spațiu de cercetare artistică și socială, care să permită reconfigurarea percepției audio-vizuale asupra
contextului spațio-temporal. Expunerea de tip instalațional facilitează contextul în care obiectul de ceramică sculpturală / monumentală, arta video, artistul și publicul se întâlnesc într-un traseu performativ, de conștientizare a stimulilor și a reacțiilor individuale.

Program de participare:
21/10, Vineri: 18.00 – 20.00
22/10, Sâmbătă: 11.00 – 20.00
23/10, Duminică: 11.00 – 17.00
Intrarea este liberă.
Asociația UMA ED ROMÂNIA a deschis ediția I a proiectului experimental de artă colaborativă SINCRONIC 2016, desfășurat în perioada 7 – 21 august la Constanța, în atelierele de producție ale Fabricii SC Keramikon SRL. SINCRONIC s-a constituit ca un laborator experimental intensiv de artă colaborativă în medii dificile de expresie. Mai mulți ceramiști, sculptori și profesioniști multimedia au fost convocați să realizeze, prin colaborare sincronă, timp de două săptămâni, un statement artistic plecând de la unul și același mediu: lutul ceramic. Întregul proces de cooperare intermedială a fost documentat pas cu pas, prin înregistrări video și de sunet, constituindu-se ca lucrare imaterială distinctă, care însoțește operele materiale ale artiștilor invitați.
Echipa de proiect:
Manager de proiect – Rodica Buzoianu
Coordonator PR – Cristina Dobrotă
Organizator: Asociaţia UMA ED ROMÂNIA
Co-finanțator: Administraţia Fondului Cultural Naţional
Parteneri: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Constanța, Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Deva, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Bogos Film.
Mulțumiri speciale: Gheorghe Fărcașiu / Artist ceramist, Conf. univ. dr. Petru Lucaci / Președinte Uniunea Artiştilor Plastici din România, Cristina Russu-Popescu / Vicepreședinte Uniunea Artiştilor Plastici din România, Prof. univ. dr. Daniela Hanţiu / Decan Facultatea de Arte, Universitatea Ovidius din Constanța, Eusebiu Spînu / Președinte Filiala Constanța a UAP din România, Torino Bocaniciu / Președinte UAP din Deva, Daniel Șerban / Director SC Keramikon SRL, Mihai Bogos / Bogos Film, Ion Tițoiu/ Grafician, Tudor Tițoiu/ Pictor.

Details

Date:
3 decembrie, 2023
Time:
09:00 EET
Event Category:
Event Tags: