Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Constanța: Exponatul lunii septembrie 2023 la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța – INTERFERENȚE ÎN TRECUT

11 septembrie - 30 septembrie

XPONATUL LUNII SEPTEMBRIE:
INTERFERENȚE ÎN TRECUT
Pentru că sună clopoțelul în curând, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) le-a pregătit celor mici dar și celor mari o expoziție inedită, sub titulatura Exponatul lunii. Conceptul expozițional are la bază obiecte antice expuse într-o paralelă cu corespondentul lor din prezent. Expoziția poate fi admirată la etajul al doilea al instituției în perioada 01-30.09.2023.
Studierea obiectelelor descoperite în săpăturile arheologice permite stabilirea unei evoluții în timp a acestora, reflectând progresul umanității și în special al tehnologiei. Din cele mai vechi timpuri până în epoca modernă, obiectele au evoluat ca formă și funcție, modelând modul în care interacționăm cu lumea și mediul înconjurător.
La începuturile evoluției umane uneltele de bază erau fabricate din piatră, lemn și os. Cu ajutorul lor, oamenii le foloseau pentru întrebuințări esențiale de supraviețuire, cum ar fi vânătoarea, construirea de adăposturi, pregătirea hranei etc. De-a lungul timpului, strămoșii noștri și-au rafinat tehnicile, descoperind prelucrarea metalelor și agricultura, ducând la crearea unor instrumente și obiecte mai practice.
Apariția industrializării în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, a fost un punct de cotitură semnificativ al evoluției tehnologice, precum și a metodelor de fabricare și dezvoltare a obiectelor. Tehnicile de producție în masă au permis crearea de obiecte standardizate, fiind astfel accesibile populației și revoluționând instrumentele folosite în viața de zi cu zi.
Secolul al XX-lea a adus o revoluție tehnologică majoră, deschizând calea dispozitivelor electronice și a obiectelor digitale. Evoluția obiectelor este o dovadă a capacității omenirii de a inova și de a se adapta vremurilor într-o continua schimbare. De la instrumente simple la dispozitive complexe, fiecare pas a modelat felul în care trăim și interacționăm cu mediul înconjurător. Pe măsură ce continuăm să depășim granițele tehnologiei, posibilitățile de evoluție a viitoarelor dispozitive și obiecte sunt nelimitate.

Detalii

Începe:
11 septembrie
Se termină:
30 septembrie
Categorii Eveniment:
,
Site web:
https://www.facebook.com/minaconstanta/posts/pfbid0SXzqUBuvKAiZJRvhVhRgiPbhoMdh5D2sF3yNB6ZkUgaU77GcMo9sMq2j9ZvG6Wjsl

Organizator

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Piața Ovidiu, 12
Constanța, Constanța 900745 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare