Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Constanța: La Muzeul de Artă Populară a fost reconstituită atmosfera colindelor din preajma sărbătorilor de iarnă, printr-o expoziţie dedicată Crăciunului şi Anului Nou.

10 decembrie, 2022 - 10 ianuarie, 2023

La Muzeul de Artă Populară a fost reconstituită atmosfera colindelor din preajma sărbătorilor de iarnă, printr-o expoziţie dedicată Crăciunului şi Anului Nou.
Expoziţia „Vremea colindelor” pune accentul pe manifestările tradiţionale care au loc în această perioadă: colindele creştine ale Crăciunului, performate de copii şi de cetele de colindători adulţi, precum şi jocurile cu măşti puse în scenă cu prilejul Anului Nou.
În expunere, au fost etalate costume populare de sărbătoare care ilustrează colindători copii din diferite zone etnografice ale ţării, împreună cu recuzita specifică acestor momente: Steaua, sorcova, traista pentru daruri, clopoţei.
Legate de vechi rituri de renovare a timpului, jocurile cu măşti de Anul Nou reprezintă personaje din alaiul „Caprei”: Ţigan, Ţigancă, Babă, Moş, Drac, Urât, fiind confecţionate din materiale diverse (piele, blană, lemn, metal, câlţi de cânepă, coarne de animal, materiale textile).
Măştile expuse au fost create de meşterul popular Neculai Popa din localitatea Târpeşti, judeţul Neamţ.

Detalii

Începe:
10 decembrie, 2022
Se termină:
10 ianuarie
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=629669115628742&set=a.512629573999364

Organizator

Muzeul de Artă Populară Constanța
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Populară Constanța
B-dul Tomis nr. 32
Constanța, Constanța 900742 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare