Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Costești, Hunedoara: Fundația Mihai Eminescu Trust, partener în cadrul proiectului ”Capitala Daciei – Muzeu viu al patrimoniului european”, organizează în zilele de 14, 15, 17 și 18 noiembrie 2022, o serie de 2 ateliere de formare interactivă denumite ”Protectorii patrimoniului”, structurate în câte 2 zile pentru fiecare dintre ele.

14 noiembrie, 2022 - 18 noiembrie, 2022

Fundația Mihai Eminescu Trust, partener în cadrul proiectului ”Capitala Daciei – Muzeu viu al patrimoniului european”, organizează în zilele de 14, 15, 17 și 18 noiembrie 2022, o serie de 2 ateliere de formare interactivă denumite ”Protectorii patrimoniului”, structurate în câte 2 zile pentru fiecare dintre ele.
Programul atelierelor
Atelier Seria 1
14 și 15 noiembrie 2022, între orele 9:00 – 16:00
Atelier Seria 2
17 și 18 noiembrie 2022, între orele 9:00 – 16:00
Este vorba de același atelier cu două opțiuni de participare.
Pentru organizarea atelierelor a fost contractată Asociația Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală. Ei vor colabora cu arh. Leo Orellana, specialist în revitalizarea siturilor UNESCO, și Carolina Fernolend, președinte Fundația Mihai Eminescu Trust, pentru pregătirea suportului de curs și susținerea acestor ateliere de formare.
La aceste cursuri de formare sunt așteptați cu precădere ghizi de turism, proprietari de pensiuni, profesori de istorie, antreprenori, precum și tineri interesați să devină protectori ai patrimoniului din Comuna Orăștioara de Sus.
Viitorii ghizi de patrimoniu vor fi intermediarii între toate tipurile de vizitatori și turiști pentru a le transmite valorile și importanța acestui sit.
Valorizarea sitului – este aspectul la care încercam să contribuim în cadrul proiectului în derulare. Iar scopul nostru este reprezentat de cunoașterea și aprecierea valorii excepționale a sitului
de către locuitorii zonei, în cadrul acestor ateliere de formare interactivă a viitorilor ghizi ai patrimoniului arheologic European si Mondial „Sarmizegetusa”.
Seminarul este organizat în Costești, județul Hunedoara, locația exactă fiind comunicată ulterior persoanelor înscrise.
Detalii suplimentare pot fi obținute pe adresa: asociatiacral@gmail.com
Participarea este fără plată.

Details

Start:
14 noiembrie, 2022
End:
18 noiembrie, 2022
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/1299939037518047/

Organizer

Fundația Mihai Eminescu Trust
View Organizer Website

Venue

Cetatea Dacică Costești
COSTEŞTI
ORÃŞTIOARA DE SUS, Hunedoara Romania
+ Google Map