Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Craiova: Conferinţa Internațională Muzeul și Cercetarea Ştiinţifică

12 septembrie, 2019 - 14 septembrie, 2019

Conferinţa Internațională
Muzeul și Cercetarea Ştiinţifică
Ediția a XXVI-a,
la Muzeul Olteniei

În perioada 12-14 septembrie a.c., Secția de Științele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, organizează a XXVI-a ediție a Conferinţei Internaționale “Muzeul și Cercetarea Ştiinţifică”.
Deschiderea conferinței va avea loc joi – 12 septembrie, ora 10.00, în sala de ședințe nr. 1 a Consiliului Județean Dolj.
Conferința se înscrie într-una din funcțiile importante ale muzeului, aceea de cercetare științifică a patrimoniului natural și cultural universal și este organizată anual pe parcursul ultimelor decenii, iar cei 70 de participanți sunt specialiști din toate domeniile biologiei (cercetători renumiți din cadrul multor institute de cercetări biologice, cadre universitare și muzeografi), din țară și străinătate. În acest context, amintim participarea unor reprezentanți din cadrul unor prestigioase instituții de profil, precum: Institutul de Protecția Plantelor (Bari/Italia), Academia de Științe a Slovaciei (Bratislava), Universitatea Politehnică din Albania, Universitatea Medeniyet Istanbul, Școala Națională de Studii Veterinare din Algeria, Institutul Zoologic din Chișinău (Republica Moldova), Academia de Științe a Belarusiei (Minsk) și Compania Petrolieră Albpetrol Sha (Tirana/Albania). De asemenea, alături de Muzeul Olteniei, la această manifestare, va fi și Centrul Județean pentru Protecția Naturii,Turismului și Dezvoltare Rurală, Studiile științifice prezentate în cadrul Conferinței sunt, în general, rezultatul unei îndelungi cercetări a micro- și macro-organismelor din diverse ecosisteme sau sunt rodul analizei unor fenomene geologice și climatice petrecute în diverse bioregiuni, context în care menționăm titluri de interes pentru public precum: “Eșantioane din Muzeul Aurului de la Brad”, “Cât este de eficientă protecția biodiversității în ariile naturale protejate din România”, “Inventarierea presiunilor asupra cursurilor de apă de suprafață și starea ecologică de-a lungul cursului inferior a râului Jiu”, “De la ecologie și planificare spațială, la ecologie urbană și teritorială”, “Medii poluate și rezistența la antibiotic”.
Expunerea lucrărilor va începe în Plenum, între orele 11:30 și 13:00 și va continua pe secțiuni (Geologie-Paleontologie, Biologie vegetală, Biologie animală, Ecologie și Protecția mediului) la sediul Secției din str. Popa Șapcă, nr.8, începând cu ora 15:00, până la ora 19:30.
Toate lucrările care vor fi susținute au primit girul unui colegiu științific reprezentat de personalități academice din țară și străinătate și vor fi tipărite în anuarul Oltenia.Studii și Comunicări. Științele Naturii, ajuns la cel de-al XXXV-lea număr. Menționăm că, începând din anul 2008, revista este indexată de către CNCSIS, în categoria B și este inclusă în diferite baze de date internaționale (ex. Thomson- Reuters, EBSCO ș.a.).
În programul Conferinței este cuprinsă și o excursie documentară aplicativă, care are ca scop evidențierea și promovarea patrimoniului natural și a obiectivelor culturale și istorice din teritoriul Olteniei.
Concluziile comunicărilor științifice prezentate vor fi dezbătute la sediul Secției de Științele Naturii, în cadrul unor mese rotunde, sâmbătă, 14septembrie, înainte de încheierea manifestării.
Pentru o bună desfășurare a acestui eveniment științific internațional, informăm publicul craiovean că, în zilele de 12 și 13 septembrie, nu se pot efectua vizite în cadrul expozițiilor permanente de la Secția de Științele Naturii a muzeului, urmând ca, din data de 14 septembrie să se reia cursul normal de vizitare.

Detalii

Începe:
12 septembrie, 2019
Se termină:
14 septembrie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Olteniei
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Olteniei. Secția de Științele Naturii
Str. Popa Șapcă nr. 8
Craiova, Dolj 200416 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare