Loading Events

« All Events

Craiova: Exponatul lunii iunie 2022 la Secția de Științele Naturii a Muzeului Olteniei: țestoasa de apă

8 June - 30 June

Exponatul lunii iunie, la #MuzeulOlteniei#SecțiaȘtiințeleNaturii#, este reprezentat de țestoasa de apă
Țestoasele sunt printre cele mai îndrăgite reptile de pe planetă, așa că astăzi vă propunem să descoperiți țestoasa de apă – Emys orbicularis Linnaeus 1758 (Ord. Tesudines, Fam. Emydidae)!
Deși este numită eronat „broască”, Emys orbicularis nu este un amfibian, ci un chelonian, o reptilă evoluată, cu carapace protectoare și iubitoare de soare.
în România se regăsește în cea mai mare parte a țării.
^Specie monotipică, țestoasa de apă este una dintre cele 3 specii de țestoase din România, fiind de altfel singura specie de țestoasă semiacvatică nativă din fauna țării.
^Având carapacea mai puțin bombată și plastronul mobil spre deosebire de țestoasele terestre, Emys orbicularis este o specie de țestoasă asociată zonelor umede.
^Preferă habitatele acvatice din zonele de câmpie, colinare și de deal, cu vegetație ierboasă și arbustivă pe mal, cu vegetație acvatică și cu populații importante de pești și nevertebrate acvatice. Este sensibilă la calitatea apei, nefiind întâlnită în ape poluate.
Vă invităm, să descoperiți mai multe informații interesante despre această specie în cadrul #SecțieiȘtiințeleNaturii#, unde poate fi admirată în tihnă atât în dioramele ce reprezintă lunca Dunării din expoziția de bază, cât și ca exponat al lunii!
Material documentar realizat de: muzeograf Anca Alexandru

Details

Start:
8 June
End:
30 June
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/muzeul.olteniei/posts/5184899924931664

Organizer

Muzeul Olteniei
View Organizer Website

Venue

Muzeul Olteniei. Secția de Științele Naturii
Str. Popa Șapcă nr. 8
Craiova, Dolj 200416 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.