Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Craiova: Expoziția „Din viața lui Brâncusi”, 13-19 februarie 2023

13 februarie, 2023 - 19 februarie, 2023

Vernisaj Expoziția „Din viața lui Brâncusi”, la Muzeul Olteniei

La ceas aniversar Muzeul Olteniei Craiova, invită publicul să participe marți,14 februarie 2023, ora 12:00 la Vernisajul Expoziției „Din viața tui Brâncusi”,
Expoziția este deschisa publicului ta sediul Secției de (storie-Arheologie, str. Madona Dudu nr.14 și se poate vizita pânâ ta data de 20 martie 2023.

Manifestarea culturală aduce în fața publicului expunerea unor documente și fotografii inedite din fondurile arhivistice ale Serviciului Județean Dolj al Arhivelor Naționale, mărturii ce amintesc de perioada șederii marelui sculptor la Craiova și București.

Despre această nouă etapă a vieții sale și întâlnirea cu Școala de Arte și Meserii din oraș și cu Cetatea Băniei o va numi metaforic „Minunea întâie a vieții mele. La Hobița, în GorJ, m-am nâscut, dar ta Craiova, pentru a doua oară”. Totodată vor putea fi admirate o serie de schițe și planuri reprezentând bustul artistului și restaurarea casei natale de la Hobița, precum și Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” din Târgu Jiu.

În cadrul expoziției, se distinge bustul lui Constantin Brâncuși realizat de sculptor Constantinescu Maria și câteva interpretări plastice ale operelor sale.

Expoziția ” Din viața tui Brâncuși”, este realizată de Serviciul Județean Dolj al Arhivelor Naționale în parteneriat cu Muzeul Olteniei Craiova, Secția de Istorie-Arheologie, în cadrul seriei de evenimente „Brâncuși. Al Lumii”, dedicate celebrării a 147 de ani de la nașterea „Părintelui Sculpturii Moderne”, sub egida Consiliul Județean Dolj, în perioada 13-19 februarie 2023.

Detalii

Începe:
13 februarie, 2023
Se termină:
19 februarie, 2023
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/muzeul.olteniei/posts/pfbid058bYgVdZBVxJ6DA9fX7jxdUZNvYQbVmmXttkPhQxWEiVQwavmJWnqyAPragCY7yJl