Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Craiova: Fotoexpoziția O vedere a Parcului Bibescu – Craiova

3 iunie, 2019 - 9 iunie, 2019

Fotoexpoziția
O vedere a Parcului Bibescu – Craiova,
în Parcul Romanescu, 3 – 9 Iunie 2019,
de Zilele Craiovei
Fotoexpoziția O vedere a Parcului Bibescu – Craiova surprinde aspecte din momentul transformării Grădinii Bibescu într-un monument de arhitectură peisageră.
Lucrările de amenajare a Parcului Bibescu s-au desfășurat între anii 1901-1903, după proiectul arhitectului peisagist francez Édouard Redont, proiect ce a câștigat medalia de aur la Expoziția Internațională de la Paris, 1900.
Imaginat și construit ca un „tablou romantic” – un castel în ruină, poduri și podețe, cascade și imitații de stânci, parcul a fost conceput atât ca un spațiu public de promenadă, de loisir, cât și pentru sport.
Secvențele ilustrate în cadrul fotoexpoziției se regăsesc în Albumul Ville de Craiova – Parc Bibesco – Description générale du parc oferit de É. Redont primarului Nicolae P. Romanescu. Albumul cu dedicație, publicat în anul 1904, face parte din colecțiile Muzeului Olteniei, Fondul Romanescu.
Fotoexpoziția este parte a manifestărilor dedicate Zilelor Craiovei și poate fi vizitată în perioada 3 – 9 iunie 2019, între orele 10:00 -17:00.

Details

Start:
3 iunie, 2019
End:
9 iunie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Olteniei
View Organizer Website