Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Craiova: Salonul în aer liber de fotografie etnografica

16 July, 2008 - 22 July, 2008

Muzeul Olteniei Craiova în colaborare cu Muzeul Etnografic Braşov şi Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj – Napoca vă invită să luaţi parte la expoziţia în aer liber „Satul românesc de ieri şi de azi. Expresii. Spaţii. Ritmuri. Ediţia a II a – Transilvania”, care se va desfăşura în perioada 16 – 22 iulie 2008 în piaţa Mihai Viteazul, din Craiova.

Şi anul acesta, după cum am promis, readucem muzeul în piaţa publică prin intermediul acestui proiect cultural interesant şi îndrazneţ ajuns la cea de-a doua ediţie: Transilvania. Jocul şevaletelor şi al celor aproape o sută de fotografii readuc la viaţă o lume a satului transilvan prin covârşitoarea sa coerenţă, prin frumuseţea sa simplă, dar atât de bogată la nivelul mesajului pe care continuă să îl trimită peste ani. Un text despre oameni, locuri, rituri, datini, obiceiuri, toate secvenţe ale unui mod de viaţă atât de diferit de cel al lumii dispersat – globalizate în care trăim, încât poate părea straniu.

Tocmai poate, pentru a evita fracturarea receptării, propunem în această ediţie şi fotografii din istoria recentă a satului, încercând să corelăm două tipuri de realităţi. Fotografii la fel de valoroase ca şi cele de la începutul secolului al XX-lea, piese ale unor arhive multimedia extrem de solide aparţinând a două instituţii muzeale – reper în lumea muzeologiei româneşti: Muzeul Naţional de Etnografie al Transilvaniei şi Muzeul de Etnografie Braşov, parteneri de nădejde în realizarea acestui proiect.

Un experiment cultural care sperăm să placă. Aşa cum a plăcut şi anul trecut, atunci când oamenii au intrat în jocul nostru şi au călătorit în timp, zâmbind luminos sau lăcrimând cu nostalgie…Depănând apoi amintiri în faţa şevaletelor, devenind actori fără voie în această arenă a performării construită de Muzeul Olteniei.

Director,

Prof. dr. Mihai Viorel Fifor

Details

Start:
16 July, 2008
End:
22 July, 2008
Event Category:
Event Tags:
, , , , ,

Organizers

Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Muzeul de Etnografie Brașov
Muzeul de Artă Craiova

Venue

Muzeul Olteniei – Craiova
Str. Popa Șapcă nr. 8
Craiova, Dolj 200410 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.