Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Craiova: Salonul Național de Minerale. Fosile și Geme, 24-26 septembrie 2021

24 September, 2021 - 26 September, 2021

Salonul Național de Minerale. Fosile și Geme

Ediția a XlV-a

** Muzeul Olteniei Craiova, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Dolj și, în parteneriat cu Primărie Municipiului Craiova și Consiliul Local, organizează în perioada 24-26 septembrie, în Piața Mihai Viteazul din Craiova, Salonul Național de Minerale, Fosile și Geme.

^-Ajuns la cea de-a XlV-a ediție, Salonul Național de Minerale, Fosile și Geme este organizat de către specialiștii Secției de Științele Naturii a Muzeului Olteniei și reunește aproximativ 40 de colecționari și comercianți de minerale, fosile și geme din țară (Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Arad, Tulcea, București ș.a.).

± Deschiderea oficială a manifestării va avea loc vineri, 24 septembrie, începând cu ora 11.00, în Piața “Mihai Viteazul” din Craiova.

Bijuterii cu pietre prețioase, precum rubine, safire și smaralde, semiprețioase cunoscute sau mai rare, cristale naturale montate în argint, confecționate manual, diverse minerale – vor putea fi admirate și cumpărate de craioveni, la Salonul Național de Minerale, Fosile și Geme, în fapt un târg expozițional deschis în aer liber.

Pe parcursul celor trei zile ale acțiunii: vineri, 24 septembrie – interval orar 11.00- 19.00, sâmbătă, 25 septembrie – interval orar 09.00-19.00 și duminică, 26 septembrie – interval orar 09.00-19.00,, organizatorii vor asigura cele mai bune condiții pentru ca publicul interesat de minerale, fosile și geme s. aibă posibilitatea să se documenteze, să cunoască date și detalii despre obiectele expuse, fie că vorbim de sideful de la melcul paua, sau mai puțin cunoscutele pietre ca Jaspul bondar din Indonezia ori Larimarul din Republica Dominicană, sau alte obiecte destul de rare ca Eudialitul, care se găsește în Rusie ori provine din alte țări îndepărtate.

Specialiștii, prezenți la târg, printre care îi menționăm pe: Oscar Edelstein (geolog, premiat de Academia Română), Ana Mihalache (geolog), Andrei Gorduza (inginer/geolog), și Costin și Mari lena Carmen Andrei vor prezenta date despre pietrele expuse, povești legate de istoricul descoperirii lor, cât și despre utilizarea acestora nu numai ca obiecte de podoabă, ci și ca obiecte cu semnificații aparte.

^-încântate în mod deosebit de Salonul Național de Minerale, Fosile și Geme vor fi, cu siguranță, doamnele și domnișoarele, care vor găsi o multitudine de bijuterii: colecții de cristale, obiecte ornamentale, bijuterii realizate din pietre semiprețioase și prețioase coliere cu o cromatică încântătoare de la frumosul albastru al pietrei Lapis lazuli, brățări, broșe, cercei cu piatra lunii, aventurin, rubin, safir, chihlimbar ori jad, cristale naturale montate în argint, confecționate manual.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor regulilor sanitare speciale în vederea prevenirii răspândirii SARS-CoV-2.

Salonul Național de Minerale, Fosile și Geme urează tuturor bun venit în minunata și magica lume a cristalelor, în inima Olteniei!

 

Details

Start:
24 September, 2021
End:
26 September, 2021
Event Categories:
, ,

Organizer

Muzeul Olteniei
View Organizer Website

Venue

Muzeul Olteniei – Craiova
Str. Popa Șapcă nr. 8
Craiova, Dolj 200410 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.