Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Craiova: vernisajul Colecției Corneliu Baba

19 aprilie @ 15:03 EEST

image

Muzeul de Artă Craiova vă invită vineri, 20 mai 2016, orele 17:00, la vernisajul Colecției „Corneliu Baba”, ce va fi inclusă în expunerea permanentă a Muzeului.

Colecția cuprinde o importantă donație de lucrări de pictură Corneliu Baba de la doamna Maria Muscalu Albani, legatarul testamentar al colecției.

Donația cuprinde lucrări de pictură, dar și obiecte persoanale ale artistului și vine în completarea lucrărilor existente în patriomoniul Muzeului de Artă Craiova și a unei importante achiziții de lucrări Corneliu Baba, din anul 2015.

Corneliu Baba s-a născut în 1906, la Craiova, unde a trăit în anii de formare artistică, până la vârsta de 14 ani. Colecția se concentrează în jurul personalității marelui muzician George Enescu, pe care artistul l-a ascultat, pentru prima dată, la Craiova, în 1920. Portretele lui George Enescu constituie o temă majoră în creația artistului, ce exprimă adminirația și prețuirea pentru marele muzician român.

Lucrările expuse în prezent, la Craiova, sunt reprezentative pentru creația unuia dintre cei mai importanți pictori români moderni.

Claudia Mandi

Muzeograf, Muzeul de Artă Craiova

Telefon: 0724153457

E-mail: mandiclaudia@yahoo.com

Details

Date:
19 aprilie, 2024
Time:
15:03 - 15:04 EEST
Event Category:
Event Tags: