Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Cu ocazia Nopții Cercetătorilor Europeni, vă invităm, vineri, 24 septembrie 2021, 17.00 – 22.00, să pătrundeți în fascinanta lume a științei, la Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, unde vă așteptăm cu surprize și premii atractive alături de Clubul de Robotică RO2D2 al Colegiului Național Mihai Viteazul din Ploiești, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Netland Computers.

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021 anunţat pentru vineri, 24 septembrie,  orele 17.00, la Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, nu va mai avea loc în format fizic şi va fi realizat în format online, putând fi vizionat în data de 25 septembrie, pe pagina de facebook a muzeului

////////////////////////

Cu ocazia Nopții Cercetătorilor Europeni, vă invităm, vineri, 24 septembrie 2021, să pătrundeți în fascinanta lume a științei, la Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, unde vă așteptăm cu surprize și premii atractive alături de Clubul de Robotică RO2D2 al Colegiului Național Mihai Viteazul din Ploiești, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Netland Computers.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria acțiunilor Marie Skłodowska-Curie, fiind un eveniment ce a atras până acum peste două milioane de vizitatori și care are ca scop să inspire următoarele generații de cercetători. Evenimentul oferă oamenilor de știință șansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul științei și oamenii din spatele experimentelor.

Inițiat în anul 2005 de către Comisia Europeană, proiectul  a ajuns la cea de-a 16-a ediție, tocmai prin ceea ce și-a propus: ca știința să devină accesibilă tuturor. Activitățile înscrise în cadrul proiectului combină educația cu divertismentul, astfel că publicul are șansa de a admira expoziții extrem de interesante, de a participa, în mod activ, la experimente, jocuri și concursuri.

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021 se organizează în 29 țări, iar peste 400 orașe vor fi, în cadrul acestei ediții, gazde ale evenimentului ce își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Evenimentul organizat de Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova are loc în acest an la Palatul Culturii din Ploiești, în ”Sala Coloanelor”, iar programul se va desfășura în intervalul orar 17.00 – 22.00, cu ultima intrare la ora 21.30.

Accesul publicului vizitator, pe intrarea de la ”scările mari” dinspre Palatul Administrativ, se va face cu respectarea normelor de combatere a răspândirii virusului SARS – COV2 impuse de autorități, conform ratei de incidență din Municipiul Ploiești din ziua respectivă. Vizitatorii vor avea acces la acest eveniment în grupuri de câte 30 de persoane, cu mască de protecție și respectarea distanțării fizice de 1,5 m.

Biroul de presă

 

Details

Date:
25 September, 2021
Event Category:

Organizers

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova
Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova

Venue

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova
Str. Erou Călin Cătălin nr. 1
Ploiești, Prahova 100066 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *