Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

De Crăciun Muzeul Municipiului București le pregătește copiiilor un atelier creativ special – „Povestim Crăciunul”. Acesta va avea loc online, pe ZOOM, joi, 23 decembrie, de la ora 12.00.

23 December, 2021

De Crăciun Muzeul Municipiului București le pregătește copiiilor un atelier creativ special – „Povestim Crăciunul”. Acesta va avea loc online, pe ZOOM, joi, 23 decembrie, de la ora 12.00. 🎄
Povestea noastră de Crăciun va începe cu o scurtă plimbare în expoziția tematică de pictură „Orient versus Occident”, deschisă la Palatul Suțu, ce cuprinde lucrări din colecția Pinacotecii Muzeului Municipiului București. Expoziția ne va da prilejul să vedem pe unde au călătorit pictorii români și ce tradiții de Crăciun ar fi putut întâlni pe acele meleaguri. ❄️
Copiii vor putea afla răspunsuri la întrebările: De ce se îmbracă Moș Crăciun mereu în roșu? Dar prima felicitare de Crăciun cine a trimis-o? Când și unde a fost împodobit primul brad în România? Cine a adus tradiția la noi în țară? Cine a inventat beculețele pentru pomul de Crăciun? Și nu în ultimul rând, de ce îl așteptăm pe Moș Crăciun?
La final, copiii vor recrea din lut sau din plastilină scena nașterii lui Iisus, astfel încât vă sfătuim să vă asigurați că aveți la îndemână aceste materiale înainte de începerea atelierului.
Categoria de vârstă: 6 – 11 ani. Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac printr-un email la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00.
🟢 Detalii aici – https://fb.me/e/2UmVhCFXy

Details

Date:
23 December, 2021
Event Categories:
, ,

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.