Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Deva: expoziţia Fluturi şi Flori la Castelul Magna Curia

24 iunie, 2011 - 31 august, 2011

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva în colaborare cu Consiliul Judeţean Hunedoara vernisează vineri, 24 iunie 2011, orele 12,00, la sediul muzeului, expoziţia Fluturi şi Flori la Castelul Magna Curia.

Vizitatorii vor avea ocazia să admire coloritul şi eleganţa aripilor acestor minunate insecte, diversitatea speciilor grupate în numeroase familii, modalităţile de adaptare la mediu precum şi relaţiile strânse existente între acestea şi plantele cu flori, principala sursă de hrană atât pentru larve cât şi pentru adulţi.

Organizatorii expoziţiei îi invită pe toţi cei care iubesc natura să exploreze lumea fascinantă a fluturilor, felul în care aceştia trec, printr-o metamorfoză completă, de la stadiul de ou, la cel de larvă, crisalidă şi adult. De asemenea, cei care vor trece pe la muzeu vor putea afla curiozităţi din viaţa fluturilor, cum este arta camuflajului şi mimetismul.

Alături de speciile comune vor putea fi admirate şi rarităţi din fauna României, ca Fluturele lui Apollo (Parnassius apollo), precum şi speciile exotice care impresionează prin robusteţea corpului şi anvergurii aripilor: Attacus atlas, unul din cei mai mari fluturi din lume, fluturele-pasăre (Ornithoptera priamus) originar din regiunea indo-malaeziană, fluturii Morpho cu aripile lor albastre cu irizaţii metalice originari din pădurile tropicale amazoniene, fluturii Monarh (Danaus plexippus) din America de Nord cunoscuţi datorită migraţiei la distanţe de mii de kilometri de locurile unde s-au născut.

Expoziţia va fi deschisă în perioada iunie-septembrie 2011, zilnic între orele 10-18.

Biroul de Relaţii cu Publicul

Detalii

Începe:
24 iunie, 2011
Se termină:
31 august, 2011
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, ,

Organizator

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva
B-dul 1 Decembrie nr. 39
Deva, Hunedoara 330005 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare