Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Deva: În perioada 1-8 septembrie 2019 se desfășoară la Deva lucrările simpozionului internațional MINORITIES AT THE EDGES OF EMPIRES.

1 septembrie, 2019 - 8 septembrie, 2019

În perioada 1-8 septembrie 2019 se desfășoară la Deva lucrările simpozionului internațional MINORITIES AT THE EDGES OF EMPIRES.
Evenimentul este organizat de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași în parteneriat cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Muzeul Național de Istorie a României – București și Universitatea din Helsinki și reunește specialiști din Finlanda, China, Germania, Republica Cehă, Italia, Estonia și România.
Temele abordate sunt legate de aspectele specific ale etnicității, circulației populației, mărfurilor, dar mai ales a ideilor și conceptelor, în limitele spațiale și cronologice în care au figurat pe scena istoriei marile imperii ale Antichității.
Din Orientul Apropiat antic și până la pax Russica, sunt tratate aspecte metodologice și studii de caz cu privire la granițele și minoritățile imperiilor lumii.
Nu întâmplător, simpozionul este legat și de existența, în vecinătatea Devei, a sitului de la Micia, azi comuna Vețel, jud. Hunedoara, așezare deosebit de importantă în apărarea vestică a provinciei Dacia, constituind în același timp și un important punct vamal cu o evoluție spectaculoasă în perioada de final a stăpânirii romane în Dacia.

Detalii

Începe:
1 septembrie, 2019
Se termină:
8 septembrie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizatori

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva
Muzeul Național de Istorie a României – București
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Loc de desfășurare

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva
B-dul 1 Decembrie nr. 39
Deva, Hunedoara 330005 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare