Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Deva: Sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice a Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva

20 iunie, 2019 - 21 iunie, 2019

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează și găzduiește Sesiunea Anuală a Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, 20 – 21 iunie 2019.
Anul acesta, Sesiunea Anuală a Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, la care vor participa 110 specialiști, se desfășoară în cadrul a 6 secțiuni de dezbatere științifică : Arheologie, Istorie, Istoria Culturii, Restaurare-Conservare, Cercetare Interdisciplinară în Arheologie și Istorie, aceasta din urmă fiind o secțiune nouă, inclusă în eveniment ca urmare a interesului mare manifestat vis-à-vis de Masa Rotundă, pe aceeași tematică, a tehnicilor moderne de cercetare și promovare a patrimoniului național și digitizarea patrimoniului național, găzduită de Sesiunea Anuală a Muzeului în anul 2018.
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 20 iunie 2019, ora 9.00, în incinta Palatului Magna Curia, spațiul expozițional al Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, urmată de două lansări de carte, mai exact două volume de articole și studii de arheologie, publicate de Muzeul Civilizației Dacice și Romane, după cum urmează:
-”Studii și articole de arheologie. In memoriam Ioan Andrițoiu”, prezentarea acestui volum fiind susținută de dr. Dan Băcueț-Crișan, cercetător științific în cadrul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău
– „Archaeological small finds and their significance”, prezentarea acestui volum fiind susținută de dr. Ioan Bejinariu, cercetător științific în cadrul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.
Comunicările știintifice, dezbaterile și discuțiile se vor derula, începând de joi, 20 iunie 2019, orele 10.30 până vineri , 21 iunie 2019 inclusiv.
Vă așteptăm cu drag!

Secția de Marketing și Relaţii cu Publicul

Details

Start:
20 iunie, 2019
End:
21 iunie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva
View Organizer Website

Venue

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva
B-dul 1 Decembrie nr. 39
Deva, Hunedoara 330005 Romania
+ Google Map
View Venue Website