Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Deva: Simpozionul Științific Național – Micia Rediviva

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României București, organizează în perioada 28-29 noiembrie 2019, a II-a ediţie a Simpozionului Științific Național- Micia Rediviva, în contextul acțiunilor de promovare și popularizare a sitului arheologic de la Micia, comuna Vețel, jud. Hunedoara.
La această manifestare ştiinţifică, de organizarea căreia se ocupă specialiști din cadrul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva (dr. Marius Barbu) și ai Muzeului Național de Istorie a României București (dr. Mihaela Simion-responsabil științific șantier arheologic Micia, dr. Decebal Vleja, dr. Ionuț Bocan), vor fi prezentate în jur de 25 de lucrări științifice, susținute de cercetători de la principalele muzee și institute de cercetare din ţară.
“Micia a reprezentat unul dintre cele mai însemnate centre ale Daciei Romane, ansamblul locuirii de aici compunându-se dintr-o fortificație patrulateră construită încă din timpul lui Traian, alături de care s-a dezvoltat, pe parcursul secolelor II și III d. Chr, o așezare civilă înfloritoare. Ca urmare a poziției geo-strategice și comerciale importante, dar și datorită resurselor minerale și petrografice aflate în apropiere, Micia a prosperat, comunitatea de aici devenind din ce în ce mai numeroasă, activitățile acestor oameni lăsând urme arheologice pe o suprafață de mai multe zeci de hectare”, menționează arheolog dr. Marius Barbu, coordonatorul simpozionului.

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 28 noiembrie 2019, ora 10.00, la sediul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, Palatul Magna Curia, Sala Șemineului.

Vă așteptăm cu drag,
Secția de Marketing și Relaţii cu Publicul.

Details

Start:
28 November, 2019
End:
29 November, 2019
Event Category:

Organizers

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva
Muzeul Național de Istorie a României – București

Venue

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva
B-dul 1 Decembrie nr. 39
Deva, Hunedoara 330005 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *