- This event has passed.
Devino ghid de turism cultural în Brașov
27 august, 2018 - 30 august, 2018
Această vară este benefică pentru…curioși! Dacă ai între 14 și 20 de ani, vrei să cunoști mai multe despre orașul tău și ții neapărat să spui și altora ce ai aflat, aplică pentru un training de istorie aplicată.
Ce înseamnă asta?
În perioada 27 – 30 august 2018 participi la un curs de ghidaj cultural care conține un curs profesional de comunicare, plimbări tematice prin oraș, ateliere interactive și sesiuni de role-play.
Programul cursului:
27.08.2018, orele: 9.00 – 13.30
Curs ,,Istoria Cetății Brașovului – Monumente dispărute’’
28.08.2018, orele: 9.00 – 13.30
Curs ,,Comunicare eficientă’’
29.08.2018, orele: 9.00 – 13.30
Workshop ,,Comunicare eficientă’’
30.08.2018, orele: 9.00 – 13.30
Workshop ghidaj cultural ,,Istoria Cetății Brașovului – Monumente dispărute’’
Cum se procedează?
Te gândești de ce vrei să participi și de ce ai fi tu potrivit/ă să fii ghid și ne trimiți o scrisorică/mesaj (de intenție) pe mailul office@brasovistorie.ro până pe 23 august 2018.
Noi îți dăm răspuns pe 24 august și, dacă este unul pozitiv, vei participa la cursul nostru.
Și apoi?
Apoi, timp de o lună, în funcție de programul tău, vei putea să oferi informații, ca ghid turistic voluntar, parcurgând un itinerariu istoric din centrul Brașovului, având ca repere obligatorii locurile unde au fost porțile medievale principale de intrare in cetatea Brașovului (acum Modarom și Rectorat / Livada Poștei).
Vei avea tot timpul susținerea noastră, așa că nu trebuie să te sperii că vei fi întrebat lucruri pe care nu le știi (încă!).
Așteptăm scrisoarea ta!
Trainingul face parte din proiectul „Monumente în mișcare – patrimoniu dispărut” 2018, care își propune promovarea patrimoniului istoric al Brașovului dispărut în ultimul secol, ca punct de plecare pentru creșterea nivelului de înțelegere a rolului identitar și coeziv pe care îl au monumentele istorice în viața comunității. În cadrul proiectului se vor produce și plasa două sculpturi de mari dimensiuni, contemporane, temporare și neintruzive, în două puncte centrale din oraș: la Modarom – rememorând Vila Kertsch dispărută și pe locul fostei Porți a Vămii – Rectorat / Livada Poștei. Fiecare dintre cele două sculpturi propuse prin proiect marchează specific, atât ca și conținut simbolic cât și ca prezență arhitecturală, importanța și relevanța spațiului în care este amplasat. O expoziție documentară și un modul educațional pentru elevi vor reprezenta puncte centrale din cadrul proiectului.
Organizator: Muzeul Județean de Istorie Brașov
Parteneri: Nasui collection & gallery, Asociația Forums, Modarom SCM, Modernism.ro
Proiect co-finanțat.de Administrația Fondului Cultural Național și sprijinit de Consiliul Județean Brașov
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.