Loading Events
 
 
De ani de zile muzeele și-au demonstrat rolul public de resurse valoroase pentru studiu, educare și petrecere agreabilă a timpului liber. Dar oare o vizită la muzeu ar putea influența în mod pozitiv starea de sănătate?
De Ziua Mondială a Diabetului, marcată în fiecare an pe 14 noiembrie, se vorbește mult despre diabet din punct de vedere științific, informațiile concentrându-se asupra tipurilor de diabet, tratamentului recomandat și ultimelor noutăți tehnologice din domeniu.
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” împreună cu invitații săi dorește să aducă în prim plan provocările emoționale și sociale ale diabetului. În societatea românească în care 10% din populație consideră că diabetul este contagios, povara psihologică ce vine la pachet cu diabetul nu este de ignorat.
Invitații noștri vor răspunde la întrebări legate de contextul apariției diabetului, cum au privit diabetul la debut și cum îl privesc acum sau ce schimbări a adus acesta în viața lor.
În cadrul întâlnirii online, pornind de la proiectele realizate în alte țări (Canada, Marea Britanie) prin care medicii prescriu, pe rețete medicale, vizite la muzee și galerii de artă ca terapie alternativă în managementul stresului asociat bolii, vom încerca să descoperim dacă cultura, arta sau un cadru muzeal pot fi benefice pentru persoane cu diabet.
Întâlnirea se desfășoară online pe ZOOM și va fi transmisă live pe pagina de Facebook-ul Muzeului Antipa https://www.facebook.com/muzeulantipa, iar publicul muzeului și persoanele interesate de subiect vor avea ocazia să pună întrebări invitaților noștri.
See less

Details

Date:
13 November
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” – București
View Organizer Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *