Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Domeniul Cantacuzino Florești: Începe înscrierile la Școala de Vară

17 august - 27 august

📢 Începem înscrierile la Școala de Vară❗️

Între 17 și 27 august 2020 te așteptăm alături de noi ca să studiem împreună patrimoniul cultural și peisager 🏛🌳 de pe Domeniul Cantacuzino Floresti.

Pregătim următoarele alteliere:
👉 #Arheologie de grădini.
Atelierul de arheologie se va concentra pe descoperirea urmelor amenajărilor din parcul istoric al Palatului Micul Trianon.
Lectori: Iosipescu Sergiu, Raluca Verussi și Ciornei Mihaela
Perioada: 17-27 august

👉 #Arboricultură.
Atelierul de arboricultură își propune să îmbine aspectele teoretice cu cele practice referitoare la tăierile aplicate arborilor, în contextul mult mai restrictiv oferit de o grădină-monument istoric.
Lectori: Diana Culescu și Alexandru Purcaru
Perioada: 17-22 august

👉 #Arhitectură industrială.
Atelierul de arhitectură urmărește să pună în valoare Uzina electrică din Florești prin intermediul unor activități de inventariere și interpretare a arhitecturii industriale și prin crearea premiselor elaborării unui studiu de fundamentare în vederea clasării acesteia în Lista Monumentelor Istorice din România.
Lector: Irina Iamandescu
Perioada: 24-27 august

Invitat special: Elyze Storms-Smeets

📝Pentru mai multe informații despre eveniment, lectori, calendar și proceduri de înscriere și participare accesează https://drive.google.com/…/1LUuz5C7-_n7GQVYKiVleh9qAj…/view…

Școala de Vară la Palat este organizată de Fundația Cantacuzino Florești și Asociația ARCHÉ în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, Pro Patrimonio și AsoP, Filiala Teritorială București – Ilfov.

Domeniul Cantacuzino este înscris pentru a doua oară consecutiv în programul european Rendez-vous aux jardins.

Școala de Vară găzduiește o parte dintre atelierele derulate prin intermediul a două proiecte culturale co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

 

Detalii

Începere:
17 august
Se termină:
27 august
Eveniment Categories:
,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *