Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Drobeta-Turnu Severin: expoziția Familia Regală pe Frontul Marelui Război

18 decembrie, 2017 - 26 ianuarie, 2018

Expozitie de excepție la Muzeul Regiunii Porților de Fier

Familia Regală pe Frontul Marelui Război (1916-1918)

Expoziţia „Familia Regală pe Frontul Marelui Război (1916-1918)”, alcătuită din 77 de panouri foto documentare, este realizată de Muzeul Naţional Cotroceni, în colaborare cu Arhivele Naţionale ale României, Biblioteca Academiei Române, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, Arhivele Diplomatice – Ministerul Afacerilor Externe, Arhivelor Militare Naţionale Române, Arhiva Naţională de Filme, colecţionari particulari. Expoziţia a fost realizată pentru a marca 100 de ani de la victoriile înregistrate de Armata Română la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz.
Muzeul Regiunii Porţilor de Fier este primul muzeu care găzduieşte această expoziţie care se doreşte a fi itinerată atât în ţară, cât şi în străinătate pe întreg parcursul anului 2018.
Aceasta îşi propune să readucă în atenţia publicului aspectele esenţiale ale implicării regelui Ferdinand, reginei Maria şi copiilor lor în actele decizionale, alături de personalităţi, membri ai Guvernului, generali, şefi misiunilor militare în acţiunile efective de război de-a lungul participării românilor la Primul Război Mondial.
La vernisajul expoziţiei au participat cele două co-organizatoare, dr. Stefania Dinu, director general adjunct al Muzeului Naţional Cotroceni şi dr. Mariana Lazar.
Un moment aparte l-a constituit momentul artistic susținut de Corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei care, la finalul vernisajului, a oferit un moment coral de cântece ostăşeşti şi colinde.
Managerul muzeului, Doinița Chircu, a precizat: “Expoziția se constituie din 77 de panouri fotodocumentare și reprezintă un omagiu adus bravei armate române pentru victoriile obținute în marile bătălii de la Mărăști, Mărășești și Oituz și aduce în atenția românilor aportul familiei regale prin decizii și fapte în ceea ce ce numim noi zestrea păstrată de la familia regală: independență, unitate și libertate pentru națiunea română.”
Expoziţia va fi expusă în cadrul Pavilionului Multifuncţional în perioada 18.12.2017 – 17.01.2018.

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.