Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Duminică, 14 noiembrie 2021, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea sărbătorește ZIUA DOBROGEI

14 noiembrie, 2021 - 31 mai, 2022

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea sărbătorește ZIUA DOBROGEI:
– Începând cu Duminică, 14 Noiembrie 2021, la Muzeul de Istorie și Arheologie din str. Gloriei – Parcul Monumentul Independenței, publicul va putea viziona expoziţia ”Ștefan Borș o personalitate în slujba dobrogenilor și a Dobrogei”. Expoziția aduce în prim-plan o importantă personalitate nord – dobrogeană, Ștefan Borș, care s-a stabilit la Tulcea la sfârșitul secolului al XIX-lea, în contextul noilor realități apărute după integrarea Dobrogei în granițele statului român. În cei 43 de ani petrecuți în oraș a îmbinat activitatea antreprenorială cu cea administrativă și politică, dând dovadă de pricepere și discernământ, apărând cu demnitate interesele tulcenilor, bucurându-se de respectul și aprecierea acestora.
Vor fi expuse documente, fotografii, ziare, cărți poștale originale sau copii de epocă ce oferă informații despre viața privată și profesională a lui Ștefan Borș, din perioada 1884-1928. Expoziţia va fi deschisă în perioada noiembrie 2021- mai 2022.
– Vineri, 12 noiembrie 2021, ora 16.00, la Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa, nr.2, va avea loc Finisajul și Festivitatea de premiere a expoziției concurs BIENALA DE PICTURĂ ”ALEXANDRU CIUCURENCU” Tulcea 2021. Festivitatea va fi transmisă live, (https://web.facebook.com/EvenimenteArtaAvramide) și va include lansarea Catalogului Bienalei. Accesul publicului se face doar pe bază de invitație iar evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor sanitare în vigoare.

Detalii

Începe:
14 noiembrie, 2021
Se termină:
31 mai, 2022
Eveniment Category:

Organizator

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea
Telefon:
0240 513231
Email:
relatiipublice@icemtl.ro; icemtl@icemtl.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” – Tulcea
Str. Progresului nr. 32
Tulcea, Tulcea 820009 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare