Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

”Enescu și muzica românească” – Concert de pian la patru mâini: Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu Vineri, 19 august 2022, ora 15:00 Casa Memorială ”George Enescu”, Liveni

19 august, 2022

”Enescu și muzica românească” – Concert de pian la patru mâini: Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu
Vineri, 19 august 2022, ora 15:00 Casa Memorială ”George Enescu”, Liveni
”Receptarea lui George Enescu în contemporaneitate”, una dintre expozițiile realizate de Irina Nițu, Adina Sibianu și Horia Nițu (Muzeul Național ”George Enescu” din București), însoțește recitalul pianiștilor Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu ce va avea loc în data de 19 august 2022 la Casa Memorială ”George Enescu” din Liveni cu prilejul celor 141 de ani de la nașterea marelui compozitor.
În program figurează piese pentru pian la patru mâini semnate Dinu Lipatti, Mihail Jora, Sabin Drăgoi, Felicia Donceanu, Sabin Pautza, Marius Sireteanu și George Enescu.
„Este un eveniment prin care Consiliul Județean Botoșani, instituțiile din subordinea acestuia și partenerii implicați vor să aducă un mic omagiu personalității marelui compozitor născut pe plaiurile botoșănene. Suntem un județ cu o valoroasă moștenire culturală și trebuie să o îmbogățim și să o transmitem generațiilor viitoare. Îi invit pe botoșăneni să participe la manifestarea de la Liveni”, a declarat Cristian Nistor, administratorul public al județului Botoșani.
Evenimentul este realizat de instituții de cultură din subordinea Consiliului Județean Botoșani, Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” și Muzeul Județean – Casa Memorială „George Enescu” Liveni, în parteneriat cu Asociația Klavier Art, Muzeul Național „George Enescu” și Primăria comunei George Enescu.

Organizer

Muzeul Național „George Enescu” – București

Venue

Casa Memorială ”George Enescu”, Liveni
Strada George Enescu nr. 14
Liveni, Botoşani 717234 Romania
+ Google Map