Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Exponatul lunii octombrie 2021 la Complexul Muzeal Arad / Muzeul de Științe ale Naturii

Muzeul de Științe ale Naturii s-a redeschis pentru public în urmă cu un an, pornind de la un nou concept expozițional, interactiv, care surprinde prin diversitatea temelor ilustrate.

Pe parcursul expoziției sunt prezentate, în mod interactiv, plante rare din județul Arad și România, flora și fauna din rezervațiile naturale cuprinse în situl Natura 2000 (Câmpia Cermeiului – zona lacul Tauț și rezervația de importanță locală Dealul Mocrea, Câmpia Crișului Alb și Negru), rezervațiiile naționale ”Dosul laurului” Gurahonț, Stejarul pufos de la Cărand, Balta Rovina de la Ineu. Un segment important al expoziției o reprezintă reconstituirea unor galerii de peșteri, în care sunt etalate și exponate din colecția de mineralogie a muzeului, stalactite și fragmente osteologice de urs de peșteră (clasate în tezaur). Acestea valorifică rezervațiile speologice de importanță națională Peștera Duțu (Valea Mare), Peștera Sinesie (Căprioara) și Peștera cu apă de la moară (Moneasa). Rezervațiile paleontologice de importanță națională de pe Valea Mureșului, de la Zăbalț și Monoroștia sunt reconstituite într-o spațiu exclusive dedicat colecției de paleontologie: fragmente osteologice de mamut, mastodont descoperite la Arad-Ceala, coarne de cerb uriaș și bizon, fosile de plante, și moluște.
Parcului Natural Lunca Mureșului – sit Natura 2000, sit de importanță comunitară  SPA și SCI și sit de importanță internațională Ramsar (zonă umedă) – îi este alocat un spațiu expozițional generos, unde este prezentată flora și fauna specifică, dar și ocupațiile locuitorilor săi: creșterea animalelor, vânătoarea, pescuitul, transportul sării pe Mureș, vedeta acestui segment expozițional fiind monoxila descoperită în albia Mureșului, în anul 2012.

Muzeul de Științe ale Naturii 

Piața George Enescu 1 (intrarea dinspre Parcul Copiilor)
Program de vizitare: 
Marți-Duminică: 09.00-17.00

 
 
Mai multe detalii:
 
Serviciul proiecte,
educație muzeală și marketing cultural
COMPLEXUL MUZEAL ARAD
 
Piața George Enescu 1
310131 Arad

office: +40 257 281 847

www.museumarad.ro
https://www.facebook.com/complexul.muzealarad/?ref=hlComplexul Muzeal Arad
este membru fondator al
Rețelei Naționale a Muzeelor din România

www.muzee.org

Details

Start:
4 October
End:
30 October
Event Categories:
,

Organizer

Complexul Muzeal Arad
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Științe ale Naturii – Complexul Muzeal Arad
Piaţa George Enescu nr. 1
Arad, Arad 310131 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *