Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Expoziţia „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari” la Muzeul Naţional Cotroceni

28 noiembrie, 2018 - 27 februarie, 2019

Muzeul Naţional Cotroceni organizează miercuri, 28 noiembrie, ora 18.00, în Spaţiile medievale vernisajul expoziţiei „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari” continuând seria manifestărilor culturale dedicate Centenarului Marii Uniri.

Expoziția relatează în imagini rolul Familiei Regale Ferdinand și Maria în actele decizionale și în acțiuni privind, pe de o parte, participarea armată a României în Primul Război Mondial, iar pe de altă parte, realizarea idealului național al Unirii, cu recunoașterea din partea marilor puteri europene.

Evenimentul este realizat în colaborare cu: Arhiva Diplomatică – Ministerul Afacerilor Externe; Arhivele Naţionale ale României; Muzeul Naţional al Unirii, Alba Iulia; Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, Chişinău; Muzeul Municipiului Bucureşti; Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”; Asociaţia Culturală „Pictor Octavian Smigelschi”, Sibiu; Colecţia Daniel Obreja; Colecţia Daniel Mladin; Colecţia Alexandru Bârsan.

Înscrierea la eveniment se face exclusiv pe bază de invitație, confirmând datele personale (nume, prenume, CNP) până luni, 26 noiembrie, ora 10.00. Accesul se face în baza actului de identitate în original. (Invitația este individuală și netransmisibilă)

RSVP: 021.317.31.06 / evenimente@muzeulcotroceni.ro

Detalii

Începere:
28 noiembrie, 2018
Se termină:
27 februarie
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Muzeul Național Cotroceni – București
B-dul Geniului nr. 1
București,București060116Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.muzeulcotroceni.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *