Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Galaţi: “29 octombrie – Ziua Naţională a Turciei”

27 October, 2011

Muzeul de Istorie Galaţi, în colaborare cu Uniunea Democrată Turcă din România- Filiala Galaţi şi Centrul de Cercetare Educaţie şi Cultură Turcă „Dunărea de Jos”, vă invită, joi, 27 octombrie 2011, ora 1500, să luaţi parte la Masa Rotundă şi Expoziţia, cu tema:

„29 octombrie – Ziua Naţională a Turciei”

Poziţionată între Europaşi Asia şi înconjurată de trei mări, Turcia a reprezentat o răscruce istorică,patria şi câmpul de luptă a mai multor civilizaţii, precum şi un centru comercial semnificativ. Istoria Turciei ilustrează modul în care, din cenuşa unui Imperiu, a fost ridicat un stat democratic, stabil.

La 18 septembrie, 1922, armatele de ocupaţie ale Antantei au fost înfrânte şi ţara eliberată. În acelaşi an, sultanul a fost nevoit să abdice, urmând ca în anul 1923, prin Tratatul de la Loussane, să fie recunoscută suveranitatea noii Republici, proclamată la 29 octombrie 1923, iar Mustafa Kemal a primit supranumele de Atatürk (Părintele Turciei), devenind primul preşedinte al ţării. Fondarea Republicii reprezintă un admirabil exemplu al felului în care convingerile şi idealismul au reuşit să triumfe în faţa tradiţionalismului.

În cadrul manifestării va fi prezentat şi un scurt moment artistic, susţinut de eleviiŞcolii Gimnaziale nr. 43 „ Dan Barbilian” şi elevii din proiectele Commenius.

De asemenea, invitat special va fi ALI RIZA ERDOGAN, din Turcia.

Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului de Istorie, str. Mr. Iancu Fotea, nr.2, Galaţi.

RELAŢII PUBLICE,

Ionela ANTOHE

Details

Date:
27 October, 2011
Event Categories:
,
Event Tags:

Organizer

Muzeul de Istorie “Paul Păltănea” Galați
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Istorie “Paul Păltănea” Galați
str. Al. I. Cuza, nr. 80
Galați, Galați 800216 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.