Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Galaţi: Exponatul lunii MAPA LUI COSTACHE NEGRI

Muzeul de Istorie Galaţi inaugurează, începând cu această lună, proiectul expoziţional Exponatul lunii. Acesta vizează prezentarea lunară publicului vizitator a unor bunuri muzeistice cu valoare deosebită, din colecţiile instituţiei.

Miercuri, 20 februarie 2013, ora 14.00, va fi vernisată la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80, miniexpoziţia:

MAPA LUI COSTACHE NEGRI

„Mapa (dimensiuni: 40 x 30 cm) este produsul unui atelier necunoscut, de la mijlocul secolului al XIX-lea. Confecţionată din piele de culoare maro, este ornamentată cu motive romboidale şi un chenar cu motive de influenţă orientală, aurii. Cu un format tip servietă, are trei compartimente interioare căptuşite cu material textil de culoare verde şi un buzunar din piele. La exterior, pe partea din faţă, are în zona centrală o mică broască metalică, cu motive vegetale (căreia îi lipseşte cheiţa), iar în laterale sunt două cureluşe prinse în catarame metalice. A fost achiziţionată în 1969, de la unul din membrii familiei Sturdza, înrudită cu familia Negri.”

Faptul că a aparţinut lui Costache Negri (revoluţionar paşoptist, artizan al Unirii din anul 1859, reprezentant diplomatic al Principatelor Unite Române la Constantinopol), îi conferă bunului muzeistic o valoare memorială deosebită.” Organizator miniexpoziţie: muzeograf dr. Elena-Ingrid Bahamat.

Miniexpoziţia poate fi vizitată în perioada 20 februarie – 20 martie 2013.

Biroul Relaţii publice
Gheorghe Nicoleta

Muzeul de Istorie Galaţi

Str. Domneasca, nr. 25, Galaţi

Telefon: (40)236/414228

E-mail: muzeuistoriegalati@yahoo.com , muzeografi.migl@gmail.com

Site : http://www.migl.ro/index.html ;   http://www.facebook.com/muzeuldeistorie.galati

Details

Start:
20 February, 2013
End:
28 February, 2013
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul de Istorie “Paul Păltănea” Galați
View Organizer Website

Venue

Muzeul “Casa Cuza Vodă” – Galați
Str. Al. I. Cuza nr. 80
Galați,Galați800216Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *