Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Galaţi: Exponatul lunii septembrie: ALBUM FOTOGRAFIC – HORTENSIA PAPADAT-BENGESCU LA KARLSBAD

9 iunie @ 01:07 EEST

image description
image description

Exponatul lunii septembrie:

ALBUM FOTOGRAFIC – HORTENSIA PAPADAT-BENGESCU LA KARLSBAD

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, propune publicului gălăţean, în cadrul proiectului expoziţional Exponatul lunii, prezentarea unui bun muzeistic cu valoare deosebită din patrimoniul instituţiei.

În luna septembrie 2016, aducem în atenția vizitatorilor un album fotografic al scriitoarei Hortensia Papadat-Bengescu, care cuprinde 21 de fotografii realizate în anul 1933, la Karlsbad (astăzi Karlovy-Vary, Cehia).

Fotografiile surprind imagini din celebra stațiune balneară și o înfățișează pe Hortensia Papadat-Bengescu în diferite ipostaze: pe terasa unei cafenele, plimbându-se prin pădurile și grădinile stațiunii ori admirând peisajele încântătoare ale Karlsbad-ului. Supranumit „parcul de sănătate al Europei”, orașul Karlsbad a fost frecventat de Hortensia Papadat-Bengescu în repetate rânduri, pentru a urma un tratament balnear împotriva reumatismului cronic de care suferea. (muzeograf Mihaela Damian)

Albumul fotografic inedit poate fi admirat la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, în perioada 1 – 30 septembrie 2016, de miercuri până duminică, între orele 1000 – 1800.

Biroul Relații publice,

Nicoleta Gheorghe

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi

Str. Al. I. Cuza, nr. 80, e-mail: muzeuistoriegalati@yahoo.com

Facebook: https://www.facebook.com/muzeuldeistorie.galati/

https://www.facebook.com/muzeugl

Detalii

Dată:
9 iunie, 2023
Oră:
01:07 - 01:08 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
,