Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Galaţi: lansarea volumului din Colecţia Restitutio Historiae : ISTORICUL REGIMENTULUI 8 CĂLĂRAȘI, autor colonelul Radu Miclescu

18 aprilie @ 19:49 EEST

LANSARE EDITORIALĂ:

ISTORICUL REGIMENTULUI 8 CĂLĂRAȘI

 

Editura Muzeului de Istorie Galaţi vă invită miercuri, 13 aprilie 2016, ora 1500, la evenimentul editorial prilejuit de lansarea volumului din Colecţia Restitutio Historiae : ISTORICUL REGIMENTULUI 8 CĂLĂRAȘI, autor colonelul Radu Miclescu.

Despre existența Regimentului 8 Călărași am aflat încă din copilărie, ascultând cu nesaț poveștile despre camarazii de arme ai bunicului patern, participanți la campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial în Est, până la Cotul Donului, și în Vest, până în Munții Tatra, oameni mândri, dârji, capabili de sacrificiul suprem în numele dragostei de țară.

Pentru mine, lucrarea scoate la lumină nu doar o istorie seacă a vieții de campanie a călărașilor, ci dezvăluie povestea unei elite militare, oameni care nu au pregetat să moară pentru ca urmașii lor să trăiască. Faptele de arme, devotamentul, abnegația și curajul acestor eroi ne dau acum prilejul de a fi mândri că suntem urmașii lor, căci, așa cum scria spătarul A. Sion către M. Kogălniceanu: „Nimic nu este mai frumos şi mai exemplu pentru viitorime, decât că faptele frumoase ale trecutului să nu fie uitate în întunericul neştiinţei”. (Cuvânt înainte, Beatris Bordeianu)

Evenimentul se va desfășura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secție a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați.

Editura Muzeului de Istorie Galați

Details

Date:
18 aprilie, 2024
Time:
19:49 EEST
Event Category:
Event Tags: