Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Galaţi: Noaptea Muzeelor la Muzeul de Artă Vizuală

19 May, 2012

Afis-Noaptea-muzeelor-2012-galati

Sâmbătă 19 mai, Muzeul de Artă Vizuală Galaţi îşi deschide porţile între orele 17.00-01.00, pentru a sărbători  Noaptea Muzeelor împreună cu prietenii săi, vizitatorii. Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a opta ediţie. Evenimentul este patronat şi anul acesta de Consiliul Europei, de UNESCO ș i de Consiliul Internaț ional al Muzeelor (ICOM).

În curtea muzeului va fi deschis târgul de cadouri şi obiecte lucrate manual ,,Handmade by me”.

Afis-British-Documentary-Galati

La ora 19.00 va debuta ediţia a doua a proiectului “British Documentary iniţiat de British Council Romania, în cadrul programului “New Work- New Audiences”. Proiectul urmăreşte familiarizarea publicului român cu cele mai bune documentare britanice contemporane, premiate la Festivalul Grierson din Marea Britanie şi nu numai. În Noaptea Muzeelor vor fi difuzate 3 documentare, proiecţiile continuând ulterior în fiecare joi, la 18.30, până pe 5 iulie inclusiv.

British-Documentary-Galati

Ora 19.00EXIT THROUGH THE GIFT SHOP de Banksy

 

„Exit Through the Gift Shop” , realizat de celebrul artist britanic supranumit Banksy, cel a cărui identitate este încă necunoscută publicului, a câştigat 16 premii la festivaluri internaţionale de film şi a primit numeroase nominalizări, în anul 2010 şi în 2011 (inclusiv la premiile Oscar 2011, pentru cel mai bun documentar).O comedie aflată la limita dintre documentar şi reality show, printre elemente de istorie a street art-ului, activism politic şi glamour hollywoodian, filmul îl aduce în prim-plan pe Thierry Guetta care se transformă peste noapte dintr-un cameraman amator într-un artist cu o enormă cotă de piaţă, într-o lume a valorilor discutabile în care superficialitatea şi impostura pot fi calea spre succes.

Ora 21.00 WONDERS OF THE SOLAR SYSTEM: EMPIRE OF THE SUN de Gideon Bradshaw

În acest film,  îl însoţim pe profesorul Brian Cox în călătoriile sale către unele dintre cele mai uimitoare locuri de pe Pământ, pentru a descrie conexiunile noastre strânse cu cea mai mare sursă de energie, Soarele. În India, el este martor al unei eclipse totale de soare, în Norvegia urmărim uluitoarea Auroră Boreală, în America de Sud aflăm legătura dintre forţa apelor şi cea a astrului solar şi,  dincolo de Pământ, vedem răsăritul de pe alte planete din sistemul nostru solar – un film cu imagini extraordinare, de o măreţie şi frumuseţe copleşitoare.

Ora 22.30ENEMIES OF THE PEOPLE de Rob Lemkin şi Thet Sambath

Unul dintre realizatorii filmului, Thet Sambath, un abil şi dedicat jurnalist de investigaţie, a petrecut 10 ani încercând să se apropie de câţiva dintre cei responsabili pentru uciderea în Cambodgia a aproape două milioane de oameni, în timpul regimului Khmerilor Roşii din a doua jumătate a anilor ’70. Aşa –numitele „Câmpuri ale Masacrului” rămân încă neexplicate, însă, surprinzător, Sambath obţine mărturii şocante şi fără precedent, inclusiv de la „Numărul 2” al fostului regim, Nuom Chea, mărturii ce ne aduc mai aproape de înţelegerea tragediei recente a acestei ţări.

Filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă.

Simona Biriş

Organizator proiect British Documentary

Details

Date:
19 May, 2012
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,

Organizer

Muzeul de Artă Vizuală Galați
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă Vizuală Galați
Strada Tecuci 7
Galați, Galați Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.