Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Galaţi: Noaptea Muzeelor la Muzeul de Istorie

16 mai, 2009 - 17 mai, 2009

„70 de ani de muzeografie gălăţeană”

70 de ani de muzeografie gălăţeană” şi „Noaptea Muzeelor”, iată două evenimente la care Muzeul de Istorie Galaţi, vă invită să luaţi parte.

În anul 1977, Consiliul Internaţional al Muzeelor stabilea data de 18 mai ca Ziua Internaţională a Muzeelor, urmând ca în anul 2005, în Europa să fie adoptat programul Noaptea Muzeelor.

Astfel, aliniindu-şi programul celor internaţionale, Muzeul de Istorie Galaţi, vă invită să participaţi la următoarele evenimente:

Sâmbătă, 16 mai, ora 1800, la Muzeul „ Casa Colecţiilor”, str. Eroilor, nr. 64, va avea loc vernisajul expoziţiei „Smaranda Brăescu- Regina aerului”.

De numele Smarandei Brăescu se leagă începuturile paraşutismului românesc. Performanţele sale au făcut ca numele României să fie dus cu mândrie peste hotare, ecouri ale acestor realizări înregistrându-se în presa naţională şi internaţională.

Expoziţia cuprinde fotografii cu şi despre Smaranda Brăescu, precum şi obiecte care au aparţinut cunoscutei paraşutiste. Costumul popular care a făcut înconjurul lumii, fiind purtat cu mândrie de Smaranda Brăescu la majoritatea evenimentelor la care a participat, este prezent în expoziţie alături de medaliile şi decoraţiile primite de aceasta de-a lungul carierei sale.

Expoziţia mai cuprinde şi obiecte care au aparţinut lui Dumitru Brăescu, fratele mai mare al Smarandei Brăescu. Acesta s-a făcut cunoscut prin lucrările sale de pictură şi grafică, recunoscute încă din timpul vieţii de specialiştii în domeniu.

-De asemenea, de „Noaptea Muzeelor”, 16 mai 2009, vizitatorul este invitat să vizioneze o proiecţie-documentară ” 70 de ani de muzeografie gălăţeană”, la sediul instituţiei (str. Mr. Iancu Fotea nr.2), precum şi expoziţiile permanente de la Muzeul „Casa Cuza Vodă”(str. Cuza Vodă, nr. 80) şi pe cele de la Muzeul „ Casa Colecţiilor”(str. Eroilor, nr.64).

Programul de vizitare este : 1100– 2400, intrarea este LIBERĂ.

 

luni, 18 mai 2009, de „Ziua Muzeelor”, Muzeul de Istorie Galaţi va sărbători un alt moment important, aniversarea a „ 70 de ani de muzeografie gălăţeană”, prilej cu care vă invităm, la ora 1200, la sediul muzeului, str. Mr. Iancu Fotea nr.2, să participaţi la vernisarea expoziţiei cu acelaşi nume, care vă propune o călătorie în timp, printre imaginile care creionează începuturile muzeografiei gălăţene şi evoluţia acestui fenomen cultural până în prezent.

Urmează apoi o „Masa rotundă”, la care vor participa reprezentanţi ai Muzeului de Artă Vizuală Galaţi, Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Muzeului Mixt Tecuci, Bibliotecii „V.A.Urechia” Galaţi, şi ai Muzeului de Istorie Galaţi.

Programul de vizitare: 1100-1900, intrarea LIBERĂ.

DIRECTOR, RELAŢII PUBLICE,

prof.Cristian Dragoş CĂLDĂRARU muzeograf Ionela ANTOHE

muzeograf Sorina CALOIAN

Details

Start:
16 mai, 2009
End:
17 mai, 2009
Event Categories:
,
Event Tags:
, , ,

Organizer

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați
str. Al. I. Cuza, nr. 80
Galați, Galați 800216 Romania
+ Google Map