Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Galaţi: vernisajul expoziţiei de pictură – grafică „Eroul relativ”; semnată Florin Mihai, vineri 20 mai, ora 12.00

14 mai, 2011 - 1 iulie, 2011

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziţiei de pictură- grafică ,,Eroul relativ” semnată Florin Mihai, vineri 20 mai, ora 12.00.

 

Absolvent al Institutului de Arte Plastice” Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, secţia Artă Monumentală, Florin Mihai participă din 1976 la majoritatea saloanelor naţionale, municipale, bienale de artă,expoziţii de tineret, etc. Din 2002, participă alături de artişti germani, la decorarea unor pereţi de mari dimensiuni în cadrul proiectului international ” MURAL GLOBAL” aflat sub patronaj UNESCO, fiind realizate peste 85 de picturi murale pe 5 continente, de către zeci de artişti din toată lumea.

Tot vineri, la ora 18.00 continuă proiectul British Documentary- Documentar britanic cu o nouă proiecţie, AFGHAN STAR (2008, regizor Havana Marking);

Printre premiile obţinute, menţionăm: Premiul pentru cel mai bun documentar despre o problemă contemporană la Grierson British Documentary Awards 2009; P remiul Publicului, Premiul pentru Regie şi nominalizare la Marele Premiu la Festivalul de Film Sundance 2009, World Cinema Documentary.

AFGHAN STAR este o emisiune televizată de divertisment, vizionată de o treime din populaţia Afganistanului. În Afganistan, să participi la un concurs de interpretare muzicală înseamnă să te loveşti de ameninţări cu moartea, de politică, de dogme religioase, de probleme etnice, de acceptare sau de izolare socială, în special dacă eşti femeie; să urmăreşti o astfel de emisiune înseamnă în Afganistan să renunţi la tristeţe, să uiţi războiul, să simţi libertatea şi bucuria.

Într-o ţară în care timp de mulţi ani muzica şi dansul au fost interzise, emisiunea TV Afghan Star este despre curajul de a trăi.

Seara de vineri se încheie cu muzică, prin deschiderea Festivalului Naţional Studenţesc de Folk “Baladele Dunării ” la ora 19.00. Concursul şi concertul “Strada mare “ se vor desfăşura în aer liber, în parcul din faţa muzeului.

Simona Biriş

Relaţii Publice

Organizator proiect British Documentary ”

Detalii

Începe:
14 mai, 2011
Se termină:
1 iulie, 2011
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, , ,

Organizator

Muzeul de Artă Vizuală Galați
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Vizuală Galați
Strada Tecuci 7
Galați, Galați Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare