Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Galaţi: vernisajul expoziţiei şi Conferinţa “Dunărea – Istorie, Diplomaţie şi Cooperare”

29 June, 2012

 

EXPOZIŢIE ŞI CONFERINŢĂ

 

DUNĂREA – Istorie, Diplomaţie şi Cooperare

Muzeul de Istorie Galaţi are plăcerea de a vă invita vineri, 29 iunie 2012, ora 12.00, la vernisajul expoziţiei şi la Conferinţa “Dunărea – Istorie, Diplomaţie şi Cooperare“, două evenimente culturale dedicate Zilei Internaţionale a Dunării.

În cadrul expoziţiei sunt prezentate impresiuni poştale în fum şi mărci poştale, pe diverse corespondenţe, ce evidenţiază activitatea oficială din porturile româneşti dunărene, din perioada 1842-1900. Documentele, de o excepţională valoare, aparţin omului de ştiinţă gălăţean, ing. Doru TĂTAR.

Mărcile poştale şi impresiunile sigilare poştale expuse, sunt clasificate şi notate după criterii semnificative, astfel încât exponatele să poată fi urmărite mai uşor pe parcursul lor, în ordinea porturilor de la intrare până la vărsare în Marea Neagră.

Vizitatorul va putea admira de asemenea piese muzeale din patrimoniul Muzeului de Istorie Galaţi, de la statuete şi grupuri statuare, care au aparţinut Comisiei Europene a Dunării, plachete şi medalii dedicate Comisiei Europene a Dunării, până la instrumente şi aparate de navigaţie.

Vernisajul expoziţiei va fi urmat de o Conferinţă, în cadrul căreia vor fi prezentate o serie de comunicări ştiinţifice.

Evenimentele vor avea loc la sediul Muzeului de Istorie Galaţi din str. Maior Iancu Fotea, nr. 2.

Nicoleta GHEORGHE

Biroul de presă,

Muzeul de Istorie Galaţi

Details

Date:
29 June, 2012
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul de Istorie “Paul Păltănea” Galați
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Istorie “Paul Păltănea” Galați
str. Al. I. Cuza, nr. 80
Galați, Galați 800216 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.