Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Galaţi: vernisajul expoziției „CER SENIN”, Muzeul „Casa Colecțiilor”

19 iunie @ 21:11 EEST

image description

CER SENIN

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Propagandă şi Istoria Aeronauticii – Filiala „General Av. Aurel Niculescu” Galaţi, Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii – Filiala Tecuci și Aerial Club Galați vă invită luni, 20 iulie 2015, ora 1200, la vernisajul expoziției „CER SENIN”, care va avea loc la Muzeul „Casa Colecțiilor”.

Manifestarea este prilejuită de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, sărbătorită în fiecare an pe 20 iulie, de Sfântul Ilie, patronul aviatorilor.

Vizitatorii vor avea ocazia să vadă, în premieră pentru un muzeu gălățean, un scaun ejectabil de la un avion militar românesc de tip IAR 93, un costum de suprasarcină folosit de piloții avionului de vânătoare MIG 21, casca de zbor a unui cunoscut pilot și scriitor de aviație român.

O serie de alte exponate precum: uniforme, semne de armă și echipamente folosite de aviatorii militari dar și civili, fotografii și documente sunt aduse în atenția publicului gălățean pentru a zugrăvi bogata istorie aeronautică românească ce a împlinit de curând un secol de existență. (muzeograf Mihaela Damian)

Va așteptăm să descoperim împreună tradițiile aeronautice mai puțin cunoscute ale orașului de la Dunăre.

Biroul Relații publice,

Nicoleta Gheorghe

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi

Str. Al. I. Cuza, nr. 80, Galaţi

Telefon: (40)236/414228

E-mail: muzeuistoriegalati@yahoo.com, muzeografi.migl@gmail.com

Site: www.migl.ro; http://www.facebook.com/muzeuldeistorie.galati

Details

Date:
19 iunie, 2024
Time:
21:11 EEST
Event Category:
Event Tags:
,