Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Galați: expoziția de pictură semnată Sorin Otînjac

25 iulie @ 13:31 EEST

Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției de pictură semnată Sorin Otînjac, miercuri 5 iulie, ora 13.00.

Născut în Iași pe 2 martie 1975, Sorin Otînjac a absolvit în 1999, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Plastice şi Design, efectuând studii aprofundate la aceeași universitate (2001) și studii doctorale la Universitatea de Vest, Timişoara (2003-2006). În prezent este lector universitar doctor în cadrul Facultăţii de Arte Plastice a Universităţii „George Enescu”, Iaşi. A avut numeroase expoziții personale și de grup, activitatea sa artistică fiind recompesată de-a lungul anilor, cu premii, diplome de excelență, medalii.

,,Otînjac desenează un fel de texte postmoderniste în ramă (pluralism, relativism, i-realitatea imediată), un fel de ilustrații la poemele lui Mircea Cărtărescu (oare poetul știe ce bine îi seamănă pictorul Otînjac?). Foarte tăcut în realitate – dar foarte locvace în rama tabloului (ulei, tempera, acryl) – artistul aduce cu sine aluviunile tuturor mirărilor sale de om, cu toată mitologia și orarul fix al copilăriei, cu umor răzbunător, cu poftă și spaimă de viață, delicat și frust, stingher în general.” (Oana Lazăr-jurnalist TVR Iași)

Expoziția va fi deschisă în prezența autorului.

Simona Biriș

șef Departament Relații Publice

Details

Date:
25 iulie, 2024
Time:
13:31 EEST
Event Category:
Event Tags: