Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Galați: Expuneri: CRUCEA ROŞIE ROMÂNĂ. GENEZA INSTITUŢIONALĂ ŞI ACTIVITATEA UMANITARĂ (1876-2019)

5 iulie, 2019

Expuneri:
CRUCEA ROŞIE ROMÂNĂ. GENEZA INSTITUŢIONALĂ ŞI ACTIVITATEA UMANITARĂ (1876-2019)

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, în parteneriat cu Palatul Copiilor Galaţi și Societatea Națională de Cruce Roşie din România – Filiala Galaţi vă invită vineri, 5 iulie 2019, ora 10.00, la Palatul Copiilor Galaţi, unde se vor desfăşura o serie de activităţi sub genericul CRUCEA ROŞIE ROMÂNĂ. GENEZA INSTITUŢIONALĂ ŞI ACTIVITATEA UMANITARĂ (1876-2019), menite a marca sărbătorirea a 143 de ani de la înfiinţarea Crucii Roşii Române.

Cu acest prilej, vor fi susținute expuneri referitoare la contextul istoric internaţional (Bătălia de la Solferino, 1859) şi personalitatea celui care a contribuit în mod covârşitor la fondarea Crucii Roşii Internaţionale, Jean-Henry Dunant (1828-1910):
– „Crucea roşie – simbol al umanităţii”, prof. dr. Barbu Charlotte;
– „Scurt istoric dedicat aniversării a 143 de ani de la înfiinţarea Crucii Roşii Române”, muzeograf dr. Mariana-Delia Pohrib.

Revenind în actualitate, prin amabilitatea domnului director Gheorghiţă Hogea vor fi prezentate activităţile actuale ale Crucii Roşii Române – Filiala Galaţi precum şi manevre de resuscitare în caz de stop cardio-respirator.

Evenimentul se va desfăşura la Palatul Copiilor Galaţi, str. Mihai Bravu, nr. 28.

Details

Date:
5 iulie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați
View Organizer Website